Connect with us
Sute de angajați la stat vor fi concediați! Ce zone sunt afectate

Economic

Sute de angajați la stat vor fi concediați! Ce zone sunt afectate

Mai mulți angajați la stat vor fi concediați. După alegeri, mai multe primării și consilii județene anunță restructurări. Această măsură va fi adoptată, conform autorităților, pentru a fi economisite sume importante la buget. Oamenii sunt nemulțumiți de aceste mișcări și deja se gândesc să acționeze în instanță.

Ce angajați la stat vor fi concediați

Mai mulți angajați la stat vor rămâne fără locuri de muncă în plină criză sanitară, marcată și de probleme de ordin financiar pentru mulți români. Astfel, sute de români nu vor mai merge la muncă după alegerile parlamentare de la 6 decembrie.

În Prahova, de exemplu, peste 300 de angajați ai Consiliului Județean vor fi concediați. Noii oameni veniți la conducere susțin că aceasta este o metodă de a economisi bani pentru buget, având în vedere că mulți oameni ar fi angajați doar cu numele, fără a face ceva cu adevărat util. Astfel,  la Consiliul Județean Prahova, opt pompieri cu salarii cuprinse între 5 şi 6.000 de lei vor rămâne fără loc de muncă și la fel se va întâmpla şi cu paznicii. Mai mult, direcţia de protecţie a plantelor şi drumurilor judeţene va fi desfiinţată.

Conform autorităților, erau cheltuite anual 4 milioane de lei pentru a putea acoperi salariile a 55 de oameni care, practic, nu se ocupau cu nimic, nu aveau niciun fel de activitate și nici poftă de muncă.

”Am întrebat cu ce se ocupă, practic răspunsul a fost cu nimic. Actuala structura am găsit-o plafonată, fără chef de muncă, fără o cultură a obiectivelor clară, pe de altă parte, hai să spunem, plină de pile de partid.”, a spus Iulian Dumitrescu, preşedinte CJ Prahova.

Sindicatele nu acceptă aceste măsuri extreme, aplicate tocmai în această perioadă dificilă, şi se pregătesc să îi apere pe cei vizați. Gheorghe Panait, lider Sindicatul Liber şi Independent CJ Prahova, susține că multe familii vor avea de suferit în urma acestor restructurări venite într-o situație nefavorabilă, în care găsirea unui loc de muncă este dificilă. El, personal, cunoaște o persoană care este nevoită să îngrijească doi copii dintr-un astfel de salariu, singură, deoarece soțul nu mai este, semnalând gravitatea acestei mișcări.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top