Connect with us
Traian Băsescu, despre pensiile speciale: „Nu sunt pensii rezultate din contribuție, sunt furt”

Economic

Traian Băsescu, despre pensiile speciale: „Nu sunt pensii rezultate din contribuție, sunt furt”

Preşedintele PMP, senatorul Traian Băsescu, s-a pronunţat pe 13 martie împotriva oricărei pensii speciale, precizând că personal nu crede că va trece proiectul potrivit căruia aleșii locali ar trebui să primească pensii speciale, susținând că aceste pensii sunt un furt.

„Personal, nu cred că va fi susţinut. Nu ştiu proiectul, sincer. Dacă aţi observat, noi am dat foarte multă libertate parlamentarilor noştri în acţiune, dar nu ştiu ca parlamentarii noştri să fi semnat”, a declarat Băsescu, la Palatul Parlamentului.

El a explicat că pensiile speciale nu sunt rezultate din contribuţia la sistemul de asigurări sociale.

„În general, suntem împotriva pensiilor speciale, care sunt furt. Indiferent cine are pensii speciale fură bani. Nu sunt pensii rezultate din contribuţie.

Sigur, îi vedem la televizor, ne povestesc cum sunt ei cu arma la picior, dorm cu puşca în pat şi de asta trebuie să aibă pensii speciale, uitând să ne spună că marea lor contribuţie la securitatea României a fost că erau la munci agricole înainte de Revoluţie, strângeau porumb prin Insula Mare a Brăilei şi deodată şi-au dat seama că le trebuie pensii speciale”, a susţinut Traian Băsescu.

Mai mulţi parlamentari de la PSD, PNL, PMP şi UDMR au depus o iniţiativă legislativă la Camera Deputaţilor prin care propun acordarea unei indemnizaţii pentru limită de vârstă primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de Consilii judeţene.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI: Vești importante despre pensii, de la premierul României. Ce se întâmplă cu pensia în anii următori!

A plouat cu promisiuni din partea premierului Viorica Dăncilă la Congresul PSD, iar multe dintre ele se referă la pensii și la pensionari.

Prim-ministrul PSD a promis o creștere a pensiei și a punctului de pensie, dar și mai multe facilități pentru seniori.

„Construcția a 50.000 de locuințe pentru seniori. Acordarea unui voucher de 2250 de euro pentru reabilitarea caselor. Vom atrage 450 de milioane de euro.

Vom renova 500 de biserici, finalizarea a 893 locuințe, peste 2000 de km de drumuri comunale. Pensia minimă 640 de lei, punctul de pensie de 1.100 de lei și legea pensiilor.

Pensia minimă va fi de 775 lei, iar punctul de pensie 1775 lei, în 2020, adică dublu față de momentul preluării guvernării”, sunt printre obiectivele anunțate de Viorica Dăncilă.

Totodată, ea a mai anunțat și modificări în domeniul educației, dar și o nouă legislație în domeniul public-privat.

„Va fi adoptat programul de împrumuturi de 40.000 de lei fără dobândă pentru tineri. Vom avea programul pentru programul cu persoanele cu dizabilități, crearea unui fond de 100 de milioane de lei.

Vom stimula fiscal activitatea ONG-urilor de profil, vom da amenzi celor care nu respectă legislația pentru aceste persoane.

Legea educației și modificarea curiculei și a programei școlare. Introducerea de măsuri care să reducă violența din școli, infrastructură școlară.

În domeniul sănătății demarea execuției spitalului republican, a 5 spitale regionale, a spitatlului metropolitan București.

Vom adoptat legislația parteneriatului public privat.

Vom înființa o structură ce va implementa proiectele de parteneriat public privat și de ajutor de stat.

Fondul Național de Dezvoltarea, Fondul Suveran de Investiții sunt pe listă, alături de Banca de Dezvoltare.

Finalizarea a 92 de cămine culturale și a 6 bazine de înot, emisiunea de obligațiuni ”Centenar”. Vrem ca lista cu investiții să se definitiveze la 1 decembrie pentru banii ce vor fi alocați pentru cultură în următorii 7 ani”, a declarat Viorica Dăncilă.

Totodată, premierul PSD a mai promis și:

„Introducerea formularului unic, factura electornică, înființarea filtrului 2 în vamă, extinderea vămilor de la Giurgiu și Constanța.

Introducerea indicatorilor de performanță în administrația locală, evaluarea anulă, bonusuri. În cazul nerespectării indicatorilor, contractele vor înceta.

O nouă lege a adopților, modificarea codului muncii. Asigurarea salarilului minim diferenția pe categorii de studii, corelarea zilelor libere cu cel la nivel european”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top