Vești bune! De când s-ar putea dubla alocațiilor copiilor!

11.02.2020
Vești bune! De când s-ar putea dubla alocațiilor copiilor!

Guvernul ar putea fi obligat să găsească de urgență bani pentru majorarea alocațiilor dacă OUG care amână dublarea alocațiilor copiilor până la 1 august ar fi dezbătută de deputați.

Senatorii au respins ordonanta care proroga termenul de intrare in vigoare a legii care pevede dublarea alocatiilor copiilor. Astfel, legea prevede majorarea cuantumului alocaţiei de stat pentru copii astfel:

– 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

– 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani;

– 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care sunt dublate alocațiile pentru copii, deși Guvernul Orban anunțase că nu sunt bani pentru a suține măsura.

În 2019, alocația pentru copii a fost de 300 lei pentru copiii cu vârstă de până la doi ani sau de până la trei ani, în cazul copilului cu handicap; 150 lei pentru copiii cu vârstă cuprinsă între doi ani și 18 ani, precum și tinerilor care au împlinit vârstă de 18 ani, care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, organizate în condițiile legii, până la terminarea acestora; 300 lei pentru copiii cu vârstă cuprinsă între trei ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Pe lângă această prevedere care a fost publicată în Monitorul Oficial, mai există o propunere care vizează dublarea alocațiilor pentru copii, respectiv 600 lei pentru copiii cu vârstă de până la doi ani (trei ani pentru copiii cu handicap), 300 lei pentru copiii cu vârstă între doi și 18 ani și 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între trei ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.