Connect with us

Externe

Cel puțin 90 de persoane au murit și peste 64 sunt date dispărute în urma unor INUNDAȚII și ALUNECĂRI DE TEREN

Cel puțin 90 de persoane au murit în urma unor inundații și alunecări de teren din Filipine

Cel puțin 90 de persoane au murit, iar alte 64 sunt dispărute în urma inundațiilor și alunecărilor de teren, povocate de ultima furtună tropicală din Filipine, au informat, vineri, autoritățile filipineze, informează site-ul agenției de știri Reuters.

Cel puțin 90 de persoane au murit, iar alte 64 sunt dispărute în urma inundațiilor și alunecărilor de teren, povocate de ultima furtună tropicală din Filipine, au informat, vineri, autoritățile filipineze, informează site-ul agenției de știri Reuters.

Victimele, majoritatea produse în seara de vineri, se aflau pe insula Midanao, situată în sudul Filipinelor, au adăugat oficialii.

„Încercăm încă să confirmăm rapoartele despre un teren agricol care a fost îngropat de o alunecare de teren”, a declarat Ryan Cabus, oficial al orașului Tubod, adăugând că liniile de comunicare și de energie din zonă au fost taiate, complicând eforturile de salvare.

Biroul meteorologic a informat că furtuna a fost mai puternică deasupra Mării Sulu și a împrăștiat vânturi de 80 km / h care se deplasau spre vest la 20 km / h.

Personalul medical, soldații, poliția și voluntarii au fost mobilizați pentru a ajuta supraviețuitorii, pentru a curăța reziduurile și pentru a repara mijloacele de comunicare și de energie electrică.

Aproximativ 90 de decese au fost anunțate în diferite locuri, inclusiv 39 în orașele Tubod, El Salvador și Munai din provincia Lanao del Norte.

În provincia Zamboanga del Norte, poliția a declarat că 30 de persoane au fost ucise în orașul Sibuco și șase la Salug.

Trei persoane au fost ucise în provincia Bukidnon, în timp ce politicienii din provincia Lanao del Sur au declarat că șapte persoane s-au înecat în inundațiile de acolo.

Cel puțin 64 de persoane au fost date dispărute.

Statul filipinez se înfruntă cu aproximativ 20 de taifunuri pe an. În 2013, taifunul Haiyan a ucis aproape 8 000 de persoane și a lăsat 200 000 de familii fără adăpost.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top