Connect with us
Chișinău: Proteste de amploare față de modul de desfășurare a alegerilor

Externe

Chișinău: Proteste de amploare față de modul în care s-au desfășurat alegerile- VIDEO LIVE

Proteste de amploare la Chișinău. Oamenii protestează față de modul în care s-au desfășurat alegerile în diaspora. Sute de cetățeni moldoveni s-au adunat în Piața Marii Adunări din Chișinău, unde protestează.

Update 17:45: Aproximativ 3000 de oameni protestează la Chișinău. Mulțimea a pornit din Piața Marii Adunări Naţionale, s-a îndreptat apoi spre Comisa Electorală Centrală, unde au scandat lozinci precum „Jos Mafia” şi „Demisia”. Apoi mulțimea s-a îndreptat spre la Mormântul lui Ştefan cel Mare, unde s-au aprins lumânări, apoi  s-au întors  în Piaţa Marii Adunări Naţionale unde se scandează în continuare și se cere repetarea celui de-al doilea tur de scrutin.

Puteți urmări LIVE protestele de amploare din Chișinău.

Protestatarii au plecat în marş spre sediul Comisiei Electorale Centrale și au blocat circulaţia în centrul Chişinăului. Ei au steaguri ale României şi strigă „Demisia”, ”Ruşine” şi „Veniţi cu noi”, informează news.ro.

Socialistul Igor Dodon a obţinut 52,4% din voturile exprimate, duminică, la cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. În timp ce candidata proeuropeană Maia Sandu a reuşit să obţină 47,6% din sufragii. Acestea sunt rezultatele parţiale anunţate luni dimineaţă, după centralizarea a 99,81% din procesele verbale.

Peste 1,6 milioane de alegători moldoveni s-au prezentat la urne, duminică, la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. Un număr de 133.967 de cetăţeni moldoveni au votat în secţiile din străinătate. Pe tot parcursul zilei au fost cozi uriaşe, iar cu câteva ore înainte de încheierea alegerilor multe secţii de votare au epuizat buletinele de vot. Astfel, sute de oameni nu au reușit să voteze.

Moldovenii din diaspora au călătorit sute de kilometri pentru a vota la cel de-al doilea tur de scrutin. Aceștia s-au mobilizat pe pagina ”Adoptă un vot”. Pe tot parcursul zilei de duminică, moldovenii au postat pe Facebook fotografii cu cozile uriaşe de la secţiile de votare.

Citește și: Rezultate Alegeri Moldova OFICIALE 2016. Igor Dodon este noul președinte, ales cu 55% din voturi

Citește și: Cine este Igor Dodon, noul președinte din Moldova

Cu puţin timp înainte de închiderea urnelor, Maia Sandu a ameninţat că va face o plângere penală împotriva ministrului de Externe şi preşedintei Comisiei Electorale Centrale. Este spune că nu au livrat un număr suficient de buletine de vot pentru al doilea tur al alegerilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top