Connect with us
Cutremur puternic în urmă cu puţin timp. Seismul s-a produs la o adâncime foarte mică

Externe

Cutremur puternic în urmă cu puţin timp. Seismul s-a produs la o adâncime foarte mică

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea de 5,8 grade a avut loc vineri în largul coastelor Mexicului, anunţă Institutul american de geofizică (USGS).

Cutremurul s-a produs la ora locală 8.05 (16.05, ora României), la adâncimea de doar 10 kilometri, în zona San Patricio, în centrul Mexicului.

Epicentrul seismului a fost la 45 de kilometri sud-sud-vest de localitatea Cihuatlán şi la 117 kilometri vest-sud-vest de oraşul Colima.

Citeşte şi Cutremur puternic. Cel puţin patru morţi şi 145 de persoane date dispărute

Operaţiunile de căutare a supravieţuitorilor au continuat, miercuri, în Taiwan după cutremurul cu magnitudinea 6 care s-a produs în largul coastei estice a ţării.

În urma seismului cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa iar alte 225 au fost rănite, informează DPA, potrivit Agerpres.

Preşedintele Tsai Ing-wen a dat asigurări, miercuri, că echipele de intervenţie vor lucra în mod susţinut pentru a găsi persoanele prinse sub dărâmături.

Cutremurul de suprafaţă s-a produs la 18,3 kilometri nord de Hualien, la o adâncime de 10 kilometri, conform Biroului central de meteorologie din Taiwan.

Seismul, înregistrat la ora locală 23.50 (15.50 GMT), a fost resimţit şi în alte regiuni ale ţării şi a urmat unei serii de cutremure minore care au avut loc în ultimele zile.

30 de persoane sunt blocate sub dărâmături, după ce hotelul în care se aflau s-a prăbușit

„Știm că înăuntru sunt persoane captive. Se puteau vedea luminile la ferestre înainte de producerea cutremurului. Oamenii aprindeau lantera telefonului, pe sub dărâmături, pentru a ne avertiza că sunt acolo”, a declarat martorul Zeena Starbuck pentru BBC.

Inclusiv armata a fost chemată să intervină pentru a-i salva pe cei prinși sub dărâmături.

Oficialii au confirmat prăbușirea imobilului și susțin că echipele de intervenție lucrează pentru a-i salva pe cei captivi sub bucățile de beton.

Insula Taiwan se afla în proximitatea unghiului de întâlnire a două plăci tectonice, motiv pentru care se înregistrează periodic seisme.

Guvernul taiwanez a mai precizat că a mai fost avariat încă un hotel, menţionând că nu există date privind eventuale victime, scrie Agerpres.

USGS, organism mondial de referinţă în materie de cutremure, a precizat că seismul s-a produs la o adâncime scăzută de circa 9,4 km.

Un cutremur cu magnitudinea 6,1 s-a produs sâmbătă în apropiere

Guvernul a mai precizat că circulaţia pe un pod din oraşul de pe coasta estică a Taiwanului a fost oprită, precizează Reuters. Potrivit pompierilor, autostrada Su-Hua din estul Taiwanului a fost închisă.

Potrivit unor informaţii iniţiale, 702 de gospodării au rămas fără curent electric.

“Preşedintele Tsai Ing-wen le-a cerut cabinetului şi miniştrilor implicaţi să lanseze imediat ‘mecanismul în caz de dezastru’ şi să mobilizeze cânt mai rapid ajutor de urgenţă”, a anunţat într-un comunicat biroul de presă al preşedintelui după cutremurul de marţi

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top