Connect with us
Imagini de la cutremurul din Indonezia! Cel puțin 34 de morți și sute de răniți

Externe

Imagini de la cutremurul din Indonezia! Cel puțin 34 de morți și sute de răniți

Cutremur devastator în Indonezia, mai exact în Insula Sulawesi. Cel puțin 34 de oameni și-au pierdut viața și alte câteva sute de persoane au fost rănite. Seismul s-a produs în această după-amiază și a avut magnitudinea de 6,2 pe scara Richter.

Cutremur în Indonezia

Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 pe scara Richter s-a produs în Indonezia, în Insula Sulawesi, vineri, 15 ianuarie 2021. Peste 34 de persoane au murit în Indonezia, în urma producerii acestui seism devastator, după cum au anunţat autorităţile.

La această oră, salvatorii caută posibili supraviețuitori printre dărâmături. Au fost puse la pământ mai multe imobile, printre care și un spital.

Imagini de la cutremurul din Indonezia! Cel puțin 34 de morți și sute de răniți

”Potrivit ultimelor informaţii erau 26 de morţi în oraşul Mamuju”, a anunţat Ali Rahman, directorul agenţiei locale de gestionarea catastrofelor. ”Acest număr ar putea creşte (…), Mulţi morţi sunt îngropaţi sub dărâmături”.

Cutremurul de magnitudinea 6,2 a avut loc în noaptea de joi spre vineri, s-a soldat cu sute de răniţi şi a provocat panică în rândul locuitorilor din estul Insulei Sulawesi, afectaţi în 2018 de un dezastru major.

Orașul cel mai afectat din regiune este Mamuju, unde salvatorii căută pacienți şi membri ai personalului medical daţi dispăruţi după prăbuşirea clădirii unui spital.

„Spitalul este distrus. S-a prăbuşit. Sunt pacienţi şi angajaţi ai spitalului prinşi sub dărâmături, iar noi încercăm să-i evacuăm”, a spus Arianto, un responsabil al operaţiunilor de salvate din Mamuju.

Imagini de la cutremurul din Indonezia! Cel puțin 34 de morți și sute de răniți

Facem mențiunea că în cursul zilei de joi, 14 ianuarie 2021, un alt seism cu magnitudinea 5,8 s-a produs în regiune, fără să producă pagube materiale semnificative. Arhipelagul indonezian se află pe Cercul de foc al Pacificului, o zonă cu o puternică activitate seismică.

În 2018, un cutremur cu magnitudinea de 7,5, urmat de un tsunami pe insula Sulawesi, a făcut peste 4.300 de morţi şi dispăruţi.

Avion prăbușit în Indonezia

Cutremurul este a doua mare tragedie petrecută în Indonezia în prima lună din an. În urmă cu câteva zile, un avion a dispărut de pe radare la scurt timp după ce a decolat. Este vorba despre un avion Boeing 737 care s-a prăbușit în Marea Java la numai 12 minute după decolarea din Jakarta. Practic, în mai puțin de un minut a avut un picaj de 3.000 de metri. Autoritățile încă fac cercetări pentru a afla ce s-a întâmplat acolo. La bord se aflau șase membri ai echipajului și pasageri, dintre care câțiva bebeluși și copii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top