Connect with us
Cutremur cu magnitudinea 5 în Grecia. Informații despre victime

Externe

Cutremur cu magnitudinea 5 în Grecia. Informații despre victime

Cutremur cu magnitudinea 5 în Grecia. Seismul a avut loc luni dimineaţă în largul insulei greceşti Lesbos, fără a fi înregistrate victime sau daune semnificative.

Informațiile au fost furnizate de Institutul de geodinamică al Observatorului Naţional din Atena, potrivit AFP.

Seismul a avut loc la 4:46 GMT (7:46 ora locală) şi a fost urmat de două replici luni dimineaţa cu magnitudinea 4,8, respectiv, 4,5.

Cutremur cu magnitudinea 5 în Grecia

Un cutremur cu o magnitudine mică de 5,5 grade a fost raportat dimineața în apropiere de Mitilene, Lesbos, Marea Egee de Nord, Grecia.

Potrivit Centrului German de Cercetare pentru Geoștiințe (GFZ), cutremurul a avut loc luni, 1 februarie 2021, la ora 10:35, ora locală, la o adâncime mică de 10 km. Cutremurele de mică adâncime sunt resimțite mai puternic decât cele mai adânci, deoarece sunt mai aproape de suprafață. Magnitudinea, epicentrul și profunzimea exactă a cutremurului ar putea fi revizuite în următoarele câteva ore sau minute, pe măsură ce seismologii analizează datele și își perfecționează calculele, sau pe măsură ce alte agenții își publică raportul.

Pe baza datelor preliminare seismice, cutremurul ar fi trebuit să fie simțit pe scară largă de aproape toată lumea din zona epicentrului. S-ar putea să fi cauzat daune ușoare până la moderate.

Scuturarea moderată a avut loc probabil în Agios Fokas (pop. 16) situat la 4 km de epicentru, Polichnitos (2.700 pop.) La 11 km și Agiasos (2.300 pop.) La 19 km.
În Skopelos (pop. 1.500) situat la 22 km de epicentru și în Mytilene (pop. 28.300) la 34 km distanță, cutremurul ar fi trebuit să fie simțit ca o ușoară scuturare.
S-ar fi putut simți o scuturare slabă în Menemen (pop. 53.500) situat la 86 km de epicentru, Bergama (pop. 57.200) la 86 km distanță, Urla (pop. 45.200) la 88 km distanță și Burhaniye (pop. 38.100) la 88 km distanță.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top