Connect with us
Orfanii din Alep au înregistrat un mesaj video emoționant în care cer ajutor de la organizațiile pentru drepturile omului.

Externe

Orfanii din Alep, mesaj emoționant pentru comunitatea internațională: „Azi ar putea fi ultima zi…”

Copii din singurul orfelinat de Alep au înregistrat un mesaj video emoționant în care cer ajutor de la comunitatea internațională. O fetiță de 10 ani, Yasmeen Kanuz, spune că ar putea fi ultima dată când e văzută sau i se aude vocea.

Procesul de recucerire a orașului Alep din mâinile teroriștilor și suspendarea acordului de evacuare a civililor a stârnit reacții în mai multe țări, unde au fost organizate proteste.

Singurul orfelinat din Alep a fost înființat în urmă cu doi ani. În această perioadă, numărul copiilor adăpostiți în el a crescut de la 10, la 47.

În imagini, copii apar unii lângă alții, în timp ce Yasmeen cere ajutorul organizațiilor pentru drepturile omului. Tot ce își doresc copii e să fie evacuați din orașul distrus de bombardamente și să ajungă într-un loc sigur.

Organizația Națiunilor Unite a cerut încetarea focului pentru ca orașul să poată fi evacuat.

„Situația se înrăutățește aici, de mai bine de jumătate de ora. Noi putem auzi deja sunetul bombelor. Cât de des se întâmpla asta? Constant. Într-un minut se poate întâmpla chiar și de 10 ori. Ei se pregăteau să plece. La 5 dimineața însă, nu s-a întâmplat nimic. ”

Transmisiunea din Alep a unui jurnalist a fost întreruptă de patru ori într-un minut de zgomotul bombelor care terorizează orașul.

Autoritățile promiseseră cetățenilor că vor fi evacuați însă acordul a fost suspendat.

„Sperăm ca vocea nostra să fie auzită de cei responsabili pentru această situație, ca să poată acționa. Este de necrezut ce se întâmplă acolo, oamenii mor în fiecare zi, de parcă ar fi insecte.”

Orfanii din Alep cer să fie evacuați din orașul distrus de bombardamente

În Sarajevo au fost organizate proteste, unde mii de oameni au manifestat împotriva violențelor din Alep. Reacțiile internaționale vin după ce mai mulți locuitori ai orașului sirian au postat mesaje pe rețelele de socializare, notează stirileprotv.ro.

Tânăr: „Milițiile lui Assad sunt la vreo 300 de metri de mine. Nu am unde să ma duc. Sunt ultimele zile. Sper că veți putea face ceva pentru oamenii din Alep, pentru fiica mea și alți copii…”

Femeie: „Acesta ar putea fi ultimul meu mesaj video. Peste 50 de mii de oameni care s-au revoltat împotriva dictatorului Al Assad sunt amenințați cu execuțiile sub cerul liber sau cu moartea în bombardamente…”

Bătrân: „Acesta ar putea fi ultimul meu apel. Sper că va ajunge la urechile celor care iau deciziile în lume, să pună presiuneș să înceteze crimele, să înceteze războiul..”

Tânără: „Sper să vă amintiți de noi. Nu știu ce să mai zic… Vă mulțumesc.”

Citește și: Bashar al-Assad: „Conflictul din Siria este între un război rece şi al treilea război mondial”

Purtătorul de cuvânt al Națiunilor Unite a descris ultimul asalt al forțelor guvernamentale asupra orașului Alep ca pe o criză a umanității. ONU îi acuză pe soldații președintelui Bashar al-Assad de atrocități fără sfârșit comise asupra locuitorilor din Alep. Doar în ultimele zile, 82 de civili și-au pierdut viața.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top