Ce spune poza de la profilul de Facebook despre tine

16.05.2016
Ce spune poza de la profilul de Facebook despre tine

Bineinteles ca asta nu defineste un om, dar exista lucruri pe care oamenii le au in comun in functie de fotografia lor de profil sau de fotografiile pe care le posteaza pe reteaua de socializare.

Potrivit psihologilor, pe Facebook fiecare persoana vrea sa transmita ceva intr-un mod mai subtil, care nu tine neaparat de postarile clasice de pe perete. Asta inseamna ca o simpla poza de profil poate dezlega anumite secrete despre personalitatea fiecaruia. Iata ce spun expertii despre pozele de profil de pe Facebook.

POZA CU PERSOANA IUBITA

Psihologii spun ca exista doua posibilitati aici: fie este vorba despre o relatie aflata la inceput, caz in care poza de profil semnifica faptul ca te simti foarte confortabil in relatie si foarte iubit/a, fie este vorba despre o relatie indelungata, caz in care simbolizeaza atasamentul tau profund fata de acea persoana si faptul ca nu iti doresti pe nimeni altcineva in preajma ta.

 

POZA CU ANIMALELE DE COMPANIE SAU ORICE ALT ANIMALUT ORI PERSONAJ POPULAR ANIMAT

Asta indica despre utilizatorul de Facebook ca este o persoana protectoare si mereu cu ochii in patru. Cei care au astfel de poze de profil sunt oameni cu suflet de copil, iubitori de frumos, dar care au si un anumit grad de timiditate.

 

POZA IN GASCA

Fotografiile cu grupul de prieteni sugereaza o persoana altruista, care pune mare pret pe prietenie. In functie de numarul de prieteni din poza, acest lucru mai poate sugera o fire extrovertita (grup mare de persoane in poza) sau una introvertita ( 2 sau trei prieteni in poza de profil).

Citeste si: Facebook a facut anuntul! Ce se intampla cu pozele si videoclipurile!

Citeste si: Metoda prin care poate fi spart orice cont de Facebook!

POZA SINGUR/A

Daca apari singur/a in poza, inseamna ca te simti confortabil in pielea ta. Esti dispus/a sa primesti atat critici cat si laude (like-uri, comentarii etc), dar ai prefera sa primesti aprecieri, intrucat tii si la parerea celorlalti despre tine.

POZA CU FLORI/NATURA/PEISAJE

Persoanele care aleg sa isi puna astfel de poze sunt firi foarte sensibile si emotive, intocmai ca florile. Le este teama sa nu fie judecate si prefera sa transmita acest lucru prin intermediul unor imagini din natura, care sa sugereze subtil delicatetea si emotivitatea lor.

FARA POZA DE PROFIL

Cel care alege sa nu isi puna poza de profil pe Facebook este o persoana care nu tine cont de parerile celor din jur si nu este niciun mare fan al socializarii. Sunt persoane retrase, care nu se simt confortabil in centrul atentiei.

POZA CU O VEDETA/PERSONAJ CELEBRU

Articolul continua dupa publicitate

Cei/cele cu astfel de poze sunt persoane care vor sa iasa in evidenta si cauta sa primeasca foarte multe aprecieri de la cei din jur. Sunt “dependenti” de a primi atentie si pun mai mult pret pe modul in care sunt pe Internet, decat in realitate.