Connect with us
Vremea joi și vineri: Ce vești au meteorologii și ce se întâmplă cu riscul de inundații

Vremea

Vremea joi și vineri: Ce vești au meteorologii și ce se întâmplă cu riscul de inundații

Vremea joi și vineri va fi una călduroasă, dar meteorologii nu au cele mai bune vești în ceea ce privește precipitațiile.

Reamintim că, urmare a ploilor abundente și a topirii zăpezilor, mai multe județe au fost afectate de inundații.

Până miercuri la ora 18.00, județele Covasna şi Braşov sunt sub un cod roșu de inundații.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, a cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării,

Se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte de inundaţii şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe Râul Negru – aval confluență râul Tărlung – amonte confluență râul Olt, judeţele Covasna și Brașov.

De asemenea, este în vigoare un cod galben de inundații, valabil până miercuri la ora 22.00, pe râurile din bazinele hidrografice: Olt – bazin superior si mijlociu (judetele Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu),

Buzau – bazin superior si afluenti bazin mijlociu (judetele Brasov, Covasna si Buzau), bazinele superioare si afluentii din bazinele mijlocii si inferioare ale râurilor: Suceava, Moldova, Bistrita, Trotus, Putna si Rm. Sarat (judetele Suceava, Neamt, Harghita, Bacau, Vrancea, Covasna si Buzau).

Nu vom scăpa de ploi, însă, nici în zilele următoare. Deși vremea va fi caldă, nu vom scăpa de precipitații nici în zilele de joi și vineri

Vremea joi – Prognoza meteo 15 martie 2018

Va fi în continuare cald pentru această dată din an, chiar dacă valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât cele din ziua anterioară, în special în nord, nord-vest şi în centrul ţării.

Temporar vor fi înnorări şi ploi slabe local în nord, centru şi est, în special în cursul zilei şi izolat în rest. La munte, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane.

Noaptea, mai ales în zonele joase din sud şi sud-est, pe arii restrânse vor fi condiţii de ceaţă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 şi 17 grade, iar cele minime între -3 şi 6 grade, uşor mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

Presiunea atmosferica va continua să crească, dar foarte puţin.

Vremea vineri – Prognoza meteo 16 martie 2018

Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai ridicate decât mediile multianuale specifice datei.

Cerul va avea înnorări şi va ploua în vest, nord-vest şi în centru şi pe arii restrânse în restul teritoriului.

În zona montană înaltă, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări temporare la munte, precum şi în vest, centru, nord şi nord-est.

Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 17 grade, iar cele minime între 2 şi 9 grade. Spre sfârşitul intervalului, în zonele joase de relief din sud-est vor fi condiţii de ceaţă.

Citește și: Vremea în următoarele două săptămâni. Prognoza meteo 12 – 25 martie 2018, conform ANM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top