Connect with us
Ion Stan, fost deputat PSD, a murit la mare! Cauza decesului

Știri

Ion Stan, fost deputat PSD, a murit la mare! Cauza decesului

Fostul deputat PSD Ion Stan a murit într-un spital din Constanța, cu 10 zile înainte de a împlini 63 de ani. Ion Stan a avut patru mandate consecutive de deputat.

Fost deputat și secretar al Comisiei de Control al SRI și fost președinte PSD Dâmbovița, Ion Stan fusese eliberat condiționat din arestul Penitenciarului de la Găești în noiembrie 2016. Fostul lider social-democrat a stat un an în închisoare.

Decizia a fost luată de Judecătoria Găești. Ion Stan beneficiase și de reducerea pedepsei datorită vârstei, având peste 60 de ani.

În 25 ianuarie 2016, Ion Stan fusese condamnat definitiv, de ÎCCJ, la doi ani de închisoare cu executare, acuzat fiind de trafic de influență. A primit bani în campania electorală din 2012 de la oameni de afaceri în schimbul înlesnirii câștigării unor contracte cu statul.

Ion Stan se afla împreună cu soția la mare, când i s-a făcut rău. A fost transportat la spital, dar a murit în urma unor complicații provocate de diabetul de care suferea.

Fostul lider al PSD Dâmboviţa a avut patru mandate consecutive de deputat. Din 1996 şi până în 2012. În 1996, Ion Stan a fost şi prefect al judeţului Dâmboviţa.

Ion Stan  a mai făcut parte din Comisia comună permanentă a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI, fiind șeful comisiei.

De asemenea, acesta  a ajutat mai multe  lăcașuri de cult, cea mai mare realizare în acest sens fiind  Mănăstirea Nucet, din comuna natală.

Adrian Țuțuianu, mesaj după moartea lui Ion Stan

Senatorul Adrian Țuțuianu, într-o postare pe Facebook, deplânge pierderea fostului coleg de partid.

„Am aflat cu multă amărăciune de trecerea la cele veșnice a domnului Ion Stan, fost prefect, deputat PSD (2000 – 2016), președinte, vicepreședinte și secretar al Comisiei parlamentare pentru controlul activității SRI și președinte al PSD Dâmbovița timp de aproape 14 ani”, scrie senatorul PSD de Dâmbovița pe Facebook.

„Cuvintele sunt prea puține și prea sărace când vine vorba de personalitatea atât de marcantă a unui om care a lăsat multe fapte bune în urma sa. A făcut bine multor semeni, a ajutat comunități întregi și a crezut întotdeauna într-un țel superior trecerii prin această lume.

De numele său se leagă proiecte majore de investiții din județul Dâmbovița în infrastructura de drumuri, apă, canalizare, înființarea unor localități etc.

A fost un credincios devotat al Bisericii Ortodoxe Române, numeroase lăcașuri de cult bucurându-se de sprijinul său direct. Cu titlu de referință rămâne Mănăstirea Nucet, din comuna natală, readusă la viață prin strădania aceluiași suflet neobosit.

Știam că are mai multe probleme de sănătate care, din păcate, au fost complicate în ultima perioadă de o sentință dureroasă și profund nedreaptă.

Și, chiar dacă ultimii ani ne-au îndepărtat oarecum, respectul și prețuirea au rămas neatinse. E foarte dureroasă, pentru mine, această pierdere.

Peste 10 zile, ar fi împlinit 63 de ani.

Dumnezeu să-l odihnească în veșnicie!„, a scris acesta.

Citește și: A murit Elena Năstase, mama lui Adrian Năstase. Anunțul fostului premier

2 Comments

2 Comments

  1. CAMELIA

    2018-08-08T16:54:53+03:00 at 16:54

    Nu va mai lua 6000 lei pensie speciala de la 4 mandate de deputat acest fost puscarias .Dumnezeu mai face randuiala.Orice condamnat pentru furt ,mita sau trafic de influenta pentru mine este zero absolut.Cred ca si moartea s-a gandit de doua ori daca-l ia,atat de sila i-a fost.Ai trait degeaba taticule.Sper sa te judece mai bine cei de dincolo.Acolo inca nu-l ai pe Tudorel sa te mai scteasca de pedeapsa.

  2. Florin Ion

    2018-08-05T07:36:22+03:00 at 7:36

    Stan de la Alimentara! Asa il alintau dambovitenii inainte de ’89!
    Un profitor al regimului comunist dar si al Revolutiei!
    El hranea dambovitenii cu „adidasi de porc” si cu pui „Fratii Petreusi”, doi pui numai piele si os intr-o punga!
    Bineineles ca nu putea lipsi din meniul romanilor crevetii vietnamezi!
    Sper ca pe lumea cealalta sa-si petreaca timpul stand la cozi, asa cum obliga el pe damboviteni inainte de ’89!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top