Connect with us
viorica dăncilă bătută

Știri

Prima femeie premier a României, Viorica Dăncilă, BĂTUTĂ: „În timp ce discutam, din mașină a coborât…

Viorica Dăncilă (PSD) va fi noul premier al României și, totodată, prima femeie care va deține funcția de prim-ministru în țara noastră.

Deși nu s-a făcut remarcată cu nimic special în Parlamentul European, coaliția PSD-ALDE a decis să meargă cu această nominalizare la președinte, iar Klaus Iohannis a acceptat-o, având în vedere că cele două partide formează majoritatea parlamentară.

Acum încep să iasă la iveală tot mai multe detalii legate de trecutul acesteia.

Stirilekanald.ro a adus in prim-plan o întâmplare din timpul alegerilor parlamentare din 2009, unde Viorica Dăncilă ar fi fost agresată verbal și fizic de un simpatizant al lui Traian Băsescu, pentru că aceasta a rupt niște afișe ale adversarului PSD-iștilor.

Cazul ei a ajuns și în instanță. În fața procurorilor, Viorica Dăncilă a povestit că se afla într-o acțiune electorală pe străzile orașului Videle (Teleorman), alături de vreo 20-25 de tineri PSD-iști.

La un moment dat, ea a fost luată în primire de primarul din partea PD-L de atunci, Lucian Militaru, care i-a reproșat că a rupt două afișe electorale cu Traian Băsescu.

Viorica și primarul au avut un schimb dur de replici, dar a intervenit și un apropiat al edilului, un anume C. N., simpatizant al PD-L, care a înjurat-o și a lovit-o pe Viorica.

„In timp ce discutam, din masina a coborat un membru PDL, N.C., care, de cum a iesit, a inceput un limbaj foarte violent, s-a repezit la unul dintre oamenii care ma insoteau.

Dupa ce a terminat o altercatie cu respectivul, s-a intors spre mine si m-a lovit. Sub ochii primarului. (…)

Cu toate ca se vede semnul loviturii, domnul primar sustine ca nici macar nu m-a lovit. De fapt, nici nu ma asteptam la o alta atitudine din partea sa”, a declarat Viorica Dancila la acea vreme, conform sursei citate.

De altfel, în anul 2004, aceasta a candidat pentru funcția de primar al orașului Videle, dar a pierdut în fața lui Lucian Militaru, deși PSD era atunci la Guvernare, iar Liviu Dragnea era președintele CJ Teleorman.

Citește și: Viorica Dăncilă, gafă de proporţii. Ce a putut să declare public

Citește și: Primele declarații ale Vioricăi Dăncilă, după ce a fost propusă premier

Averea Vioricăi Dăncilă: Zeci de mii de euro și imobile

Viorica Dăncilă, fosta profesoară de la liceul din Videle, ajunsă europarlamentar, iar acum propunerea PSD de premier, are o avere impresionantă.

Conform declarației sale de avere, Dăncilă are 10 conturi care însumează peste 68.000 de euro, 17.000 de dolari și peste 183.000 de lei, toate deschise în perioada 2007-2017.

Ea mai încasează 78.174 de euro anual din funcția de europarlamentar, iar soțul ei are o indemnizație anuală de 436.162 de lei, din funcția managerială deținută la OMV Petrom.

Cele patru imobile deținute de Viorica Dăncilă și soțul ei au fost dobândite după cum urmează: unul prin cumpărare, cu o suprafață de 100 de metri pătrați, un altul construit, de 156 metri pătrați, și alte două obținute prin moșterniri: unul de 140 de metri pătrați, altul de 44 metri pătrați.

Citește și: Dragnea nu știe ce o recomandă pe Viorica Dăncilă să fie premier

Dăncilă a fost generoasă și cu partidul.

Propunerea PSD de premier a donat social-democraților 20.000 de lei în perioada ianuarie-octombrie 2016, iar apoi încă 40.000 de lei în mai 2014.

Dăncilă nu are datorii și conduce un Volskwagen Passat cumpărat în 2014.

Potrivit CV-ului său, Viorica Dăncilă este preşedintele Organizaţiei de femei a PSD şi liderul europarlamentarilor social-democraţi români.

Născută pe 16 decembrie 1963, la Roşiori de Vede, Viorica Dăncilă este europarlamentar PSD din anul 2009. Este o apropiată a lui Liviu Dragnea și președinte al Comitetului Executiv al Organizatiei femeilor social democrate din Romania (OFSD).

Ea este membră PSD din anul 1996 şi a fost, pe rând, preşedintele Organizaţiei de Femei PSD Videle, consilier local la Videle, consilier judeţean în Teleorman, preşedintele Organizaţiei de femei PSD Teleorman.

În perioada 1989 – 2009, Viorica Dăncilă a fost mai întâi profesoară la Liceul din Videle, iar apoi inginer la OMV Petrom SA.

Este membră în Comisia de Agricultură și dezvoltare rurală din cadrul Parlamentului European, în Delegația pentru relațiile cu țările din Mashrek și în Delegația la Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterana.

Activează în cadrul Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European.

Din 2005 până în 2009 a fost președinte al Organizației Județene de Femei a PSD Teleorman și membru în Consiliul Național al PSD.

Ea a militat pentru modificarea legilor Justiției, criticându-i pe președintele Klaus Iohannis și pe fostul ministru de Justiției Monica Macovei.

În linia trasată de PSD, ea a dat sfaturi unor oficiali europeni să se informeze mai bine înainte de a critica măsurile adoptate de coaliția la putere.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top