Connect with us
Adrian Streinu Cercel, avertisment pentru români: "Virusul încă circulă, lumea să nu uite"

Social

Adrian Streinu Cercel, avertisment pentru români: „Virusul încă circulă, lumea să nu uite”

Medicul Adrian Streinu Cercel a ținut să îi avertizeze pe români că pericolul nu a trecut și nu este momentul să en relaxăm și să ne întoarcem la viața de dinainte de pandemie. Profesorul de la Matei Balș a explicat că dintre toți cetățenii care ajung în spital, 22% sunt infectați cu noul tip de coronavirus.

Adrian Streinu Cercel, avertisment pentru români: „Virusul încă circulă, lumea să nu uite”

Totodată, Streinu Cercel a încurajat purtarea măștilor de protecție și a mănușilor, fiind de părere că acestea vor face cu adevărat diferența și ne pot proteja foarte bine în această perioadă. Chiar dacă va veni căldura, este recomandat să nu renunțăm la ele!

„Circa 22% din pacienții care se prezintă (la spital – n.red.) sunt pozitivi. (…) Orice cercetare e benefică. E bine să se facă cercetări. Lumea nu trebuie să uite că acest virus e în circultație pe teritoriul României. Nu trebuie să ne relaxăm în fața virusului. Tot ce am învățat până acum trebuie să aplicăm în continuare. Masca e cea care va face diferența, apa și săpunul sunt cele care vor face diferența”, a spus Adrian Streinu Cercel într-un interviu pentru Marius Tucă Show.

Medicul este de părere că românii au acționat foarte bine în fața virusului și numărul deceselor este unul acceptabil. Starea de urgență a fost foarte eficientă și a fost instaurată la timpul potrivit. Față de alte țări mult mai dezvoltate România are un număr mic de decese și puțin infectări, iar aceste statistici sunt văzute cu ochi buni de Streinu Cercel.

„România a făcut lucruri foarte bune. Nu s-a jucat cu termenii. România nu şi-a permis să se joace cu termenii. România a acţionat ca un tot. Populaţia a înţeles de la început că e la risc. Fără populaţie nu am fi ajuns aici. Mai facem noi mici scăpări, dar, în general, România s-a comportat foarte bine. Au intervenit şi autoritatile. Starea de urgenţă a fost pusă la punct. Mă uit la datele oficiale de azi. Italia, 145 de decese, Spania, 87 de decese, Franţa, 483 de decese, (…) România,16 decese. E un lucru bun”, a mai spus managerului Institutului „Matei Balş”.

Vă reamintim că în acest moment ne aflăm la începutul unei pante descendente, după spusele ministrului Sănătății Nelu Tătaru. Astăzi, 18 mai, în România, s-au înregistrat 165 de noi infectări cu coronavirus. Rezultatele instaurării stării de alertă se vor vedea peste 14 zile, iar atunci vor fi luate noi măsuri. Ar putea reveni starea de urgență, sau ar putea continua relaxarea măsurilor restrictive, potrivit autorităților. Președintele Klaus Iohannis a confirmat faptul că nu va ezita să declare iarăși stare de urgență dacă lucrurile par că scapă de sub control în zilele care urmează.

Continue Reading
You may also like...

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top