Connect with us
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 21 august 2020

Spiritualitate

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 21 august 2020

După ce pe 15 august au sărbătorit marea sărbătoare Adormirea Maicii Domnului, românii au parte de o altă sărbătoare importantă. Data de 21 august reprezintă o zi de sărbătoare pentru credincioși. Această zi este marcată în calendar, fiind rememorat un sfânt important. În fiecare an, credincioșii de pretutindeni îl sărbătoresc cu rugăciune pe Sfântul Apostol Tadeu, care are un rol important în religia noastră.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 21 august 2020

Pe 21 august Biserica face pomenirea Sfântului Apostol Tadeu, dar și a Sfintei Mucenițe Vasa și a fiilor ei Teognie, Agapie și Pist; a Sfinților Mucenici Romulus preotul, Donat diaconul, Silvan diaconul și Venust.

Sfântul Apostol Tadeu era originar din cetatea Edesa, evreu de neam și bun cunoscător al Scripturii Vechiului Testament. Primind botezul pocăinței și propovăduirea Sfântului Ioan Botezătorul, mai târziu a devenit ucenic al Domnului Iisus Hristos, fiind numărat în ceata celor șaptezeci de apostoli mai mici, despre care se scrie în Evanghelie: Domnul a arătat și pe alți șaptezeci și i-a trimis pe ei câte doi înaintea feței Sale, în toată cetatea și locul, unde voia să meargă. Acest Sfânt Tadeu este altul decât Sfântul Iuda Tadeu, care s-a numit Levi, unul din cei doisprezece apostoli, a cărui pomenire se face pe 19 iunie, conform doxologia.ro.
Deci întărind în Edesa sfânta credință și pe toate rânduindu-le bine, Sfântul Apostol Tadeu s-a dus în Mesopotamia, și luminând acolo pe mulți și zidind biserici, străbătea pretutindeni cetățile Siriei, ostenindu-se cu buna vestire a lui Hristos. Apoi, mergând la Virit, cetate a Feniciei, propovăduind și botezând pe mulți, s-a odihnit întru Domnul.

Rugăciune puternică

„Sfinte Apostol Tadeu, cu smerenie cad în fața ta și te rog ca să rânduiești ca aceste rugăciuni să ajungă la cei care au cea mai mare nevoie de ele.
Roagă-te pentru ei; ajută-i să-și amintească că nu sunt singuri în strădaniile și necazurile lor.

Te rog, fii alături de ei şi roagă-l pe Dumnezeu să le trimită speranţă în mâhnire, curaj în frică, vindecare sufletească și trupească, să le trimită oamenii care pot, vor și trebuie să îi ajute și tot ceea ce este mai bun și mai  benefic pentru ei și toți cei dragi ai lor. Amin!”

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top