Connect with us
Calendar ortodox 5 februarie 2021. Cine a fost Sfânta Muceniță Agatha, ocrotitoarea femeilor bolnave de cancer la sân

Spiritualitate

Calendar ortodox 5 februarie 2021. Cine a fost Sfânta Muceniță Agatha, ocrotitoarea femeilor bolnave de cancer la sân

Calendar ortodox vineri, 5 februarie 2021. În această de 5 februarie, în fiecare an, creștinii ortodocși o sărbătoresc pe Sfânta Muceniță Agatha care a refuzat o cerere în căsătorie ca să o ia pe calea credinței și să trăiască pentru Iisus Hristos. Fiindcă anul acesta, pomenirea Cuvioasei Agatha pică într-o zi de vineri, unii dintre credincioși țin post și merg la biserică.

Calendar ortodox 5 februarie 2021

Calendarul ortodox ne arată că pe 5 februarie este sărbătorită Sfânta Muceniță Agatha despre care se știe că era foarte frumoasă și provenea dintr-o familie de oameni bogați. Sfânta Muceniță Agata s-a născut în cetatea Panormos, din insula Sicilia.

Ea a fost cerută în căsătorie de dregătorul Cvintian, însă, a refuzat pentru că a ales să trăiască pentru Hristos. A fost încredințată unei femei necredincioase, Afrodisia, cu scopul ca aceasta să o facă să lepede credința în Mântuitorul Iisus Hristos.

Rugăciunea de iertare de păcate 

Pentru că nu a vrut să se căsătorească și nici să renunțe la credință, Sfânta Muceniță Agatha a fost supusă la chinuri inimaginabile. I-a fost tăiat pieptul, dar a fost vindecată de către Sfântul Apostol Petru care a venit la ea în miez de noapte.

„La miezul noptii i s-a aratat Sfantul Apostol Petru, cu chipul batran si cinstit, purtand in mainile sale multe doctorii. Iata, eu stateam si priveam la tine in ceasul acela, cand ai rabdat chinurile si am cunoscut ca este cu putinta sa se tamaduiasca pieptul tau; pentru aceea am si venit aici”. Sfanta mucenita Agata a raspuns: „Eu niciodata n-am obisnuit trupul meu cu nici un fel de doctorie, si acum mi se pare ca nu se cade a strica obiceiul cel bun, pazit din tinerete”. Batranul i-a zis: „Si eu sunt crestin si nadajduiesc sa te tamaduiesc; am venit la tine, deci nu te rusina de mine”.

Sfânta Muceniță Agata a trecut la cele veșnice în temniță. Datorită vindecării sale este considerată a fi ocrotitoarea femeilor bolnave de cancer la sân.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top