Connect with us
Lumina e în noi! Anul acesta ea ne va uni mai mult ca niciodată

Spiritualitate

Lumina e în noi! Anul acesta ea ne va uni mai mult ca niciodată

Lumina e în noi! A fost, este și va fi întotdeauna. Acum, la vremuri de grea încercare pentru noi toți, avem datoria să o găsim în sufletele noastre și să o împărtășim cu cei din jur.

Lumina e în noi! Anul acesta ea ne va uni mai mult ca niciodată

Anul acesta ne vom uni prin Lumina Sfântă mai mult ca oricând. Nu vom fi în pragul Sfintei Biserici, dar vom fi, cel mai probabil, mai prezenți ca niciodată la evenimentul creștin cel mai important de peste an: Învierea Mântuitorului Iisus Hristos.

Paștele, cea mai frumoasă sărbătoare creștină, va găsi anul acesta în casele noastre și nesiguranță și tristețe. Cu toate acestea nu avem voie să uităm că, mai presus de toate emoțiile negative care ne-ar putea încerca în această perioadă, stă LUMINA DIN NOI. Acum vine momentul să o scoatem la iveală, să o lăsăm să îi pătrundă și pe cei din jurul nostru și astfel să ne unim cu toții în lumină sfântă.

Să ne amintim că Învierea Lui Hristos este o sărbătoare a speranței, a iubirii fără limite, o sărbătoare care ne dă o lecție atât de necesară acum: răbdarea. În aceste zile pe care majoritatea le percep a fi extrem de dificile, în noi se modelează o virtute extraordinară! Învățăm, în sfârșit, să avem răbdare și să nu ne pierdem speranța că vremurile bune vor sosi în curând.

Să nu ne uităm binecuvântările în aceste zile de grea încercare

Să nu uităm nicio clipă căt de norocoși suntem că ne avem, încă, unii pe alții, că Îl avem pe Dumnezeu de partea noastră. Împreună vom reuși să trecem de acest obstacol și vom ieși din această perioadă mai puternici. Vom învăța, ne vom schimba, ne vom uni mai mult decât ne-am fi imaginat

Să nu uităm că lumina, în cele din urmă, la fel ca iubirea, nu poate fi ascunsă. Dacă nu o mai eclipsăm cu propriile noaste frici, ea ne poate arăta calea liberă spre ceea ce tindem cu toții, mai ales acum, de Paște: spre propria noastră mântuire. Lăsați lumina să iasă din voi fără să vă îngrijorați de distanțe și de ce va fi. Viteza luminii funcționează doar dacă nu o acoperim cu angoasele noastre, doar dacă nu o protejăm de propriile noastre temeri.

Îți suntem alături, ca în fiecare an

HUFF.RO și STIRI24 îți vor fi alături și vor transmite LIVE, ca în fiecare an, slujba de Înviere. Să o ascultăm cu speranța că este ultimul Paște pe care îl vom petrece online, dar și cu credința că Mântuitorul Iisus Hristos este cu noi, oriunde ne-am afla și ne învăluie cu lumină sfântă. Împreună vom aprinde lumânările la miezul nopții și vom spune Hristos a Înviat în același glas, din casele noastre.

Continue Reading
You may also like...

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top