Sport
Alegeri FRF. UPDATE: S-a aflat cine a câștigat mandatul de președinte al Federației Române de Fotbal
Alegeri FRF. Federația Română de Fotbal își alege azi președintele, iar lupta s-a dat între Ionuț Lupescu și actualul șef al fotbalului românesc, Răzvan Burleanu.
UPDATE: Burleanu a obținut un nou mandat în fruntea FRF. Anunțul este unul oficial.
Actualul șef al FRF a câștigat detașat alegerile!
Discursul ironic al lui Răzvan Burleanu după rezultatul zdrobitor!
Vezi live update cu tot cel s-a petrecut la alegerile frf de azi și cu reacții după videoclipuri!
Live Video Alegeri FRF 2018
UPDATE: Dumitru Dragomir, pentru Prosport: „A făcut pe toţi! Pe cinci televiziuni, pe Generaţia de Aur, pe politică, pe toţi. Dar bine le-a făcut. st o luptă între politică şi alţii, nu vreau să le pronunţ numele, dar o parte a ţării e foarte tare. Au fost presiuni foarte mari, frica domină România!”.
UPDATE: Cătălin Tolontan, tranșant după victoria lui Burleanu: „Fotbalul i-a administrat prima înfrângere lui Liviu Dragnea din 2014 și până azi!”
UPDATE: Cristi Chivu, susținător al lui Lupescu, s-a limitat să spună că acesta nu a reușit să convingă electorii.
UPDATE: Mircea Lucescu s-a declarat dezamăgit de rezultatul votului și a spus că totul a fost decis de oameni care nu au treabă cu fotbalul.
UPDATE: Lupescu l-a felicitat pe Burleanu pentru victorie. Eu cred că a fost de datoria mea să vin să încercăm să redresăm fotbalul. SPer ca în următorii patru ani să aveți performanța pe care toată lumea o așteaptă.
Marcel Pușcaș l-a felicitat și el pe Răzvan Burleanu, dar și pe cei care nu l-au votat. El a anunțat că aceasta este ultima sa zi din fotbal.
Candidatul Ilie Drăgan a spus că este important ca împreună să se găsească soluții. El a mulțumit că i s-a oferit șansa să candideze și
UPDATE: Rezultate oficiale: Ilie Drăgan – 0 voturi, Marcel Pușcaș – 8 voturi, Ionuț Lupescu – 78 voturi, Răzvan Burleanu – 168 de voturi.
UPDATE: Răzvan Burleanu avea nevoie de 128 de voturi pentru a câștiga din primul tur. Se pare că el ar fi avut în jur de 150 de voturi.
UPDATE: Burleanu ar fi obținut un nou mandat de președinte, conform primelor informații prezentate de televiziunile de sport.
UPDATE: Operațiunea de votare a luat sfârșit! Urmează să aflăm primele rezultate!
Update: Cei de la DigiSport au observat că se reflectă într-unul din geamurile de sus ale Casei Fotbalul din locul în care se votează, astfel încât poate fi văzut ce candidat alege votantul.
UPDATE: Cele mai multe voturi vin din liga 3, apoi de la copii și juniori. Liga 1 aduce cel mai mic număr de votanți, 14, mai puțin decât fotbalul feminin (29) și futsal (25).
UPDATE: S-a trecut la vot. Din sală se aud tot mai multe vociferări.
UPDATE: Un amănunt interesant: deși discursul fiecărui candidat trebuia să dureze maxim 10 minute, Răzvan Burleanu a vorbit 19! Nici Ionuț Lupescu nu s-a încadrat în limite. „Kaizerul” a vorbit mai mult de 11 minute.
UPDATE: După lecturarea regulamentului de vot la alegeri FRF 2018, se trece la procedura de votare propriu-zisă. Emoțiile cresc pentru candidați.
UPDATE: După ce candidații au susținut discursurile, mai mulți participanți la vot s-au luat la ceartă.
UPDATE: Răzvan Burleanu și-a susținut discursul. El a vorbit despre planul strategic și despre continuarea proiectelor începute.
„Fotbalul poate fi mai multe decât o reflecție a societății chinuite”, a punctat actualul șef al fotbalului.
Burleanu a vorbit despre realizările sale, comparativ cu Mircea Sandu și despre faptul că FRF este acum o instituție stabilă și performanță.
„Trebuie să protejăm fotbalul”, a spus Burleanu. „Suntem responsabili pentru miile de băieți și fete care jocaă fotbal în competițiile pe care le-am creat”, a mai punctat el.
„Am fost non-stop la dispoziția fotbalului”, a mai spus șeful Federației.
„Au dispărut trepădușii care vă cereau atenții”, a continuat Burleanu.
„Trebuie să alegeți echipa care a lucrat pentru dumneavoastră și gașca ce promite să nu vă mai lucreze”, a mai afirmat acesta.
Oficialul Federației a spus că în 2014 a găsit în FRF o structură de șpăgi și că nu existau investiții pentru juniori, fotbal feminin și futsal. El a spus că nu existau sponsori în FRF.
Răzvan Burleanu a promis noi realizări în sectorul juvenil și o susținere financiară mai importantă pentru Liga 2 și Liga 3, dar și pentru cluburile care retrogradează din Liga 1.
„Nu putem garanta calificări la turneele finale”, a mai spus acesta, precizând însă că implementarea acestor proiecte va duce la calificări viitoare.
„FRF trebuie să adune la un loc interesele fiecărui eșalon”, a mai spus acesta.
Pe parcursul discursului, Burleanu a lansat câte un atac la LPF, dar și la adversarii săi din alegeri, acuzându-l pe Lupescu de promovarea grupurilor de interese.
Și discursul lui Răzvan Burleanu a fost aplaudat intens.
UPDATE: Ionuț Lupescu și-a susținut discursul. El a vorbit printre altele, despre creșterea veniturilor FRF prin proiecte fezabile și despre schimbarea legilor în favoarea sportului.
Fostul fotbalist a spus că îi vrea alături pe legiutori, foști fotbaliști și arbitri și pe „toți profesioniștii lăsați pe afară până acum”.
Lupescu s-a angajat să se ducă în parlament cu un proiect de schimbare a legilor în folosul unui fotbal de performanță.
„Pe actualul președinte nu îl sprijină nimeni, doar 10% dintre români îl mai vor ca președinte”, a spus Lupescu. El a punctat că Burleanu i-a jignit pe marii fotbaliști și oameni de fotbal, și a intrat în conflict cu UEFA.
Lupescu a spus că Burleanu a făcut unele „greșeli ale tinereții” de care își va da seama pe măsură ce va înainta în vârstă.
„Marele meu regret este că nici actualul nici fostul președinte al Federației nu au apelat la ajutorul pe care puteam să-l acord de la UEFA”, a mai spus acesta. El a precizat că Burleanu și Mircea Sandu nu vor face parte din stafful său.
Discursul său a stârnit ropote de aplauze.
UPDATE: Drăgan și Pușcaș și-au susținut discursurile, vine rândul lui Ionuț Lupescu și Răzvan Burleanu.
Stire initiala
Indiferent de cine câștigă, speranțele că fotbalul românesc va ieși din beznă rămân mici.
Dezbaterea dintre candidați s-a concentrat mai mult pe cine are sprijin politic și ce nereguli a făcut fiecare cât timp a stat la FRF.
Mai multe voci din lumea fotbalistică, printre care și Dumitru Dragomir, fost șef al LPF vorbesc despre un „derby” servicii – PSD în ceea ce privește șefia FRF. Ionuț Lupescu și-a făcut campanie alături de lideri importanți social-democrați din teritoriu, iar președintele PSD, Liviu Dragnea și-a anunțat sprijinul pentru el.
„Asta e singura soluție ca fotbalul românesc să se apropie de Generația de Aur și a celor care erau atunci: Lupescu, Hagi și Popescu, la care ne uitam cu drag, dragoste și cu mândrie”, a spus Dragnea, pentru GSP, recunoscând că singurul cu care a discutat a fost Lupescu.
În același timp, asupra lui Răzvan Burleanu planează suspiciuni de amestec de politic. Actualul șef al FRF a fost acuzat în dese rânduri că a primit ajutor din sfera politică pentru a câștiga primul mandat de președinte, mai ales că a fost consilier al lui Traian Băsescu.
De asemenea, criticii spun despre Burleanu că ar fi un „om al serviciilor”, propulsat de fostul șef al SRI, George Maior, în funcția de președinte al FRF.
Cert este că cei doi candidați și susținătorii lor au folosit cel mai des această temă ca mijloc de atac.
Fraudarea alegerilor a fost o altă temă foarte des folosită. UEFA, FIFA, dar și ministerul Tineretului au trimis reprezentanți pentru a se asigura că alegerile se desfășoară corect.
În ceea ce privește programele celor doi, prea multe nu ar fi de spus.
Alegeri FRF: Burleanu și Lupescu, programe neconvingătoare
Ionuț Lupescu vine cu un program subțire și promite o Liga 1 cu sistem primăvară-toamnă, cu campionat cu 18 echipe din martie până în noiembrie, dar și mai multe serii în Liga 3.
De cealaltă parte, Răzvan Burleanu vine cu un program mai ambițios, în care pune accentul pe dezvoltarea fotbalului la nivel juvenil și la nivel de ligi inferioare.
Programul lui Burleanu vine la pachet cu o prezentare a realizărilor din acest mandat, dar în care sunt trecute cu vederea erorile (centrele de excelență neperformante, echipa națională mult slăbită, scandalul primelor de după Euro 2016, etc), iar criticii săi spun că actualul președinte FRF ar fi mințit în legătură cu profitul și veniturile Federației.
Există și unele voci care vorbesc despre o supriză și anume Marcel Pușcaș, dar acesta este cotat cu șanse mici. Ilie Drăgan, profesorul de sport candidat-surpriză la FRF, nu este văzut de nimeni ca având șanse și el pare a fi conștient de acest lucru.
Rămâne de văzut cine va conduce destinele Federației de acum încolo. Huff.ro vă va ține la curent cu actualizări privind alegerile FRF de azi.
Cum se alege președintele. Procedura alegerilor FRF
Alegerea Președintelui se va efectua prin vot secret, cu buletine de vot.
Comisia de validare a voturilor va fi desemnată prin vot deschis de către Adunarea generală a FRF, la propunerea Secretarului General al FRF. Acesta va formula propuneri privind componența Comisiei de validare a voturilor, alcătuită din 5 membri, dintre care un președinte.
Comisia de validare a voturilor va fi alcătuită astfel încât pentru fiecare dintre candidați să existe în cadrul comisiei un reprezentant al unui club care să-i fi acordat o propunere de candidatură.
Comisia de validare a voturilor va prelua plicurile sigilate, conținând buletinele de vot. Comisia de validare a voturilor, prin președintele său, va anunța numărul de buletine de vot care se vor distribui delegaților membrilor afiliați.
Se va efectua apelul nominal al membrilor afiliați și fiecare delegat se va prezenta la Comisia de validare și va semna tabelul aflat în posesia Comisiei.
Ulterior semnării tabelului, Comisia va aplica ștampila FRF pe prima pagină a unui buletin de vot (ca element de siguranță) și îl va înmâna delegatului respectiv împreună cu ștampila de vot.
Va fi declarat ales în funcția de Președinte al FRF candidatul care va obține majoritatea voturilor (jumătate plus unu) membrilor afiliați prezenți.
Dacă niciun candidat nu ia majoritatea din primul tur, se va intra în al doilea tur. Aici, participanții la vot vor scrie pe buletine numele preferatului. Dacă nu va fi ales un președinte din prima, se va repeta acest tur 2 până când un candidat obține majortiate de voturi.
stefy
2018-04-18T17:48:47+03:00 at 17:48
RUSINE RUSINE pentru cei care indragesc fotbalul ! Cei care au ales- pe NU se stie CE criterii ! ! !- fiindca REZULTATELE la fotbal NU confirma priceperea la conducerea frf ! ! ! ! ! Un simplu exemplu : toate tarile din europa unde sunt echipe de fotbal cu REZULTATE PERFORMANTE au in aproape in toate diviziile( A,B,C D, etc ) 20 !-DOUAZECI ! ! ! de echipe ! si nu ca in romania ,cu doar 14 echipe DE CE ? ? ? ? NU stie NIMENI !
Burleanu ,, …Trebuie să recunosc că deși nu a fost un fleac, i-am ciuruit….” …….. dracului NU stie fotbal si mai si ……lauda ?CU CE ? ? ? ? Performante la echipe de club …SLAB ! performanta nationalelor de fotbal FOARTE SLAB ! ! ! Intreb atunci DE CE- criterii FOARTE SLABE ! ! !- CUM a putut sa castige inca un mandat ? ? ? ? ? ?