Connect with us
Rusia - Croaţia scor live şi rezumat video CM 2018. Ultimul sfert de finală

Sport

Rusia – Croaţia scor live 2-2 (3-4 d.l.d) Rezumat video. Croaţii, în semifinalele CM 2018

Rusia Croaţia scor live 2-2 – 3-4 după lovituri de departajare. Croaţii s-au calificat în semifinală după o victorie la lovituri de la 11 metri cu ţara gazdă.

Ruşii nu au mai avut norocul la lovituri de la departajare din meciul cu Spania, iar Croaţia merge mai departe, pentru a doua oară după penalty+uri.

În semifinale, Croaţia va juca împotriva Angliei!

Vezi rezumatul mai jos!

FINAL: Rakitic marchează şi Croaţia e în semifinale!

Update: Kuziaev înscrie.

Update: Vida înscrie fără emoţii.

Update: Ignasevich trage tare şi marchează!

Update: Modric marchează cu noroc!

Update: Fernandes trimite pe lângă poartă!

Update: Kovacic ratează! Apără Akinfeev!

Update: Dzagoev marchează şi el.

Update: Brozovic marchează!

Update: Smolov execută şi ratează. Subasic apără!

Update: Avem lovituri de departajare! Ultima semifinalistă se decide la lovituri de la 11 metri, după un meci echilibrat.

Minutul 118: Subasic prinde un şut al lui Zobnin.

Minutul 114: Gol Rusia! Gol Fernandes! Fundaşul marchează după o lovitură liberă executată de Dzagoev.

minutul 113: Privaric vede galben pentru un henţ.

Minutul 111: Subasic prinde excelent un şut bun al lui Kuzyaev.

Minutul 108: Galben pentru Gazinski, după un fault la Mandzukic.

Update: Se termină prima repriză, jucătorii fac schimb de părţi şi începe a doua repriză.

Minutul 102: A ieşit Golovin, a intrat Dzagoev. Vida a primit cartonaş galben după ce şi-a dat jos tricoul la marcarea golului.

Minutul 101: Gol Croaţia! Gol Vida! Fundaşul croat marchează în urma unui corner, după o fază confuză în careul rus!

Minutul 96: A intrat Corluka în locul lui Vrsaljko.

Update: Au început prelungirile. Rusia a avut un prim atac, iar fundaşii croaţi au respins. Cei doi antrenori mai pot face câte o schimbare.

Update: Avem prelungiri! Am avut parte o repriză secundă în care croaţii au fost echipa mai bună, dar au avut o singură ocazie, la bara lui Kramaric. Rusia a arătat un joc mai bun decât în partida cu Spania, dar nu şi-a creat şanse importante în această a doua parte a jocului,

Per ansamblu, 90 de minute încrâncenate, însă fără prea multe ocazii mari.

Minutul 90+3: Subasic respinge un şut al lui Smolov din lateral.

Minutul 88: Croaţii fac a treia schimbare: Kramaric este înlocuit de Kovacic.

Minutul 79: Ruşii fac ultima modificare din timpul regulamentar. Gazinsky intră în locul lui Dyzuba.

Minutul 75: Erokhin blochează un şut al lui Vrsaljko din interiorul careului.

Minutul 73: Pivaric l-a înlocuit pe Strnic.

Minutul 71: Erokhin trimite cu capul peste poartă, din 9 metri.

Minutul 66: Iese Cerîşev şi intră Smolov.

Minutul 63: Brozovic a intrat în locul lui Perisic.

Minutul 62: Dyzuba trimite cu capul după un corner, Subasic reţine fără probleme.

Minutul 59: Ocazie mare Croaţia! Kramaric şutează din interiorul careului, după o gafă a defensivei ruse, dar mingea loveşte bara!

Minutul 54: A intrat Erokhin în locul lui Samedov.

Minutul 51: Kramaric încearcă o foarfecă la marginea careului, dar mingea trimisă de el este reţinută de Akinfeev.

Update: A început a doua repriză. Nicio modificare la pauză.

Pauză: Scor egal la după primele 45 de minute şi ne aşteaptă o repriză disputată.

Minutul 40: Gol Croaţia! Gol Kramaric, dintr-o pasă a lui Mandzukic!

Minutul 38: Strnic vede cartonaşul galben.

Minutul 34: Lovren primeşte cartonaşul galben!

Minutul 31: Gol Cerîşev! Gol Rusia! Finalizare superbă a vedetei ruşilor, iar stadionul explodează de bucurie!

Minutul 27: Perisic încearcă o reluare cu capul, pe spate, dar mingea trece pe lângă poartă, fără emoţii pentru Akinfeev.

Minutul 15: Rakitic execută foarte slab o lovitură liberă din marginea careului, lateral stânga, iar mingea se duce peste poartă.

Minutul 12: Mandzukic ratează complet execuţia din interiorul careului, după o minge primită de la Rebic.

Minutul 6: Ocazie Croaţia! Rebic trimite cu capul peste poarta lui Akinfeev, în urma unui corner. Anterior, portarul rus intervenise bine la o centrare în forţă a croatului.

Minutul 4: Ocazie Rusia! Lovren blochează un şut al lui Dzyuba care se ducea bine pe poartă.

Minutul 2: Cerîşev are o acţiune bună în careul croat, dar este blocat de Vrsaljko în momentul şutului.

Update: Lovitura de start a aparţinut croaţilor.

Update: Echipele oficiale de start:

Rusia: 1. Igor Akinfeev (căpitan) – 2. Mario Fernandes, 3. Ilia Kutepov, 4. Serghei Ignaşevici, 13. Fedor Kudriaşov – 11. Roman Zobnin, 7. Daler Kuziaev – 19. Aleksandr Samedov, 17. Aleksandr Golovin, 6. Denis Cerîşev – 22. Artem Dziuba

Croaţia: 23. Danijel Subasic – 2. Sime Vrsaljko, 6. Dejan Lovren, 21. Domagoj Vida, 3. Ivan Strinic – 7. Ivan Rakitic, 10. Luka Modric (căpitan) – 18. Ante Rebic, 9. Andrej Kramaric, 4. Ivan Perisic – 17. Mario Mandzukic

Ruşii afirmă că nu vor simţi presiunea, aceasta urmând să fie înlocuită cu plăcerea de a juca şi cu mândria naţională.

”Sbornaia” nu mai jucase sferturi de finală la o Cupă Mondială din 1970, ca URSS, când a pierdut cu Uruguayul (0-1). Cel mai bun rezultat al său a fost în 1966, când a ocupat locul 4.

Ruşii au început competiţia din postura de cea mai slabă echipă calificată în clasamentul FIFA – locul 70 -, dar au depăşit toate aşteptările.

Rusia va avea de partea sa aproape toţi suporterii de la Soci.

Selecţionerul Stanislav Cercesov nu se poate încă baza pe mijlocaşul Alan Dzagoev, care şi-a revenit după o accidentare, dar se pregăteşte separat.

Nici Samedov nu s-a antrenat marţi, din cauza unei probleme fizice neprecizate. Iuri Jirkov, jucător de bandă stânga, a fost anunţat ca indisponibil

Cheia meciului de sâmbătă poate fi blocarea mijlocaşului Luka Modric pentru ca acesta să nu le poată furniza baloane utile coechipierilor din ofensivă, Mario Mandzukic, Ante Rebic, Marko Pjaca, Ivan Perisic ori Andrej Kramaric.

Rusia are cinci jucători cu cartonaşe galbene, Aleksandr Golovin, Fedor Smolov, Iuri Gazinski, Ilia Kutepov şi Roman Zobnin, în timp ce Igor Smolnikov este din nou disponibil după ce a stat un meci în urma unui cartonaş roşu.

Croaţii au nu mai puţin de opt fotbalişti avertizaţi cu cartonaşe galbene, Ivan Rakitic, Marcelo Brozovic, Ante Rebic, Mario Mandzukic, Sime Vrsaljko, Vedran Corluka, Marko Pjaca şi Tin Jedvaj.

Portarul Rusiei, Igor Akinfeev, a apărat două lovituri de la 11 metri în partida cu Spania din optimi, în timp cer croatul Danijel Subasic a parat trei penalty-uri în meciul cu Danemarca din aceeaşi fază a competiţiei.

”Vatreni” vizează egalarea celei mai bune performanţe din istoria lor, semifinala şi apoi locul al treilea, reuşite în 1998. Croaţii sunt neînvinşi de patru meciuri la Cupa Mondială, un record pentru ei. De asemenea, au marcat în fiecare din ultimele lor meciuri jucate la Cupa Mondială.

Croaţia a pierdut de fiecare dată când a întâlnit echipa ţării gazdă la Cupa Mondială, 1-2 cu Franţa în semifinalele ediţiei 1998 şi 1-3 cu Brazilia în 2014, deşi a condus de fiecare dată.

Cele două echipe se întâlnesc în premieră la Cupa Mondială, iar Croaţia a câştigat a obţinut victoria cu 3-1 într-un meci amical disputat în noiembrie 2015 (Nikola Kalinic, Brozovic, Mandzukic, respectiv Smolov), celelalte două partide fiind remize albe.

Selecţionerul Rusiei: Nu trebuie să fim euforici

„Nu trebuie să fim euforici”, a avertizat selecţionerul Rusiei, Stanislav Cercesov, înaintea meciului de sâmbătă împotriva Croaţiei, din sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2018, scrie France Football.

Cercesov a vorbit despre felul cum poate fi evitat excesul de încredere după victoria cu Spania din optimi de finală.

„Ca antrenor, încerc să nu mă uit la televizor şi să nu citesc ziarele, mă concentrez asupra meseriei mele. Cred că jucătorii procedează la fel.

Ziariştii îşi pot permite să fie euforici, dar noi nu.

Teoretic, Spania era una din cele mai bune echipe ale turneului, însă de acum fiecare echipă joacă totul pe fiecare meci, aşa că va trebui să jucăm din primul minut”, a spus Cercesov.

Întrebat dacă este un avantaj sau un inconvenient faptul că aproape toţi jucătorii săi evoluează în Rusia, tehnicianul a răspuns:

„Lucrul cel mai important nu este unde joci, ci la ce nivel o faci. Dacă unii jucători sunt în campionate străine, de un nivel mai ridicat decât în Rusia, e foarte bine pentru ei şi pentru echipă, asta poate fi un atu.

Ne descurcăm însă cu ce avem la îndemână. S-a putut vedea că a juca în străinătate nu e o soluţie miracol.

În trecut am avut mulţi jucători care evoluau în străinătate, dar cu toate acestea nu am câştigat. Cel mai important este să-i pregăteşti bine.”

Cercesov s-a referit la adversarul de sâmbătă: „Croaţia este o echipă de un nivel foarte înalt, aproape la fel de înalt ca al Spaniei, dar cu alt stil de joc.

Voi ţine un curs teoretic în seara aceasta, ca să le ofer jucătorilor mei toate cheile. Îi ştim pe toţi jucătorii lor, fiindcă evoluează în cele mai puternice cluburi şi în cele mai puternice campionate.

Ne pregătim pentru un meci foarte greu. Croaţia îşi va modifica tactica în timpul meciului, cred eu. Ei ştiu bine să facă asta, vom fi atenţi la acest aspect”.

Emoţie mare în Croaţia înainte de acest meci

Tensiunea era în creştere în Croaţia sâmbătă, în ziua în care echipa naţională întâlneşte Rusia în sfertul de finală al Cupei Mondiale, „în meciul unei generaţii”, informează AFP.

Ecranele gigant şi zonele rezervate suporterilor s-au înmulţit peste tot în ţară, la ora meciului fiind aşteptaţi în jur de 10.000 de suporteri în centrul Zagrebului.

Cea mai mică ţară (4,2 milioane locuitori) aflată încă în cursă la Cupa Mondială, Croaţia întreţine o legătură foarte puternică cu echipa naţională.

Această pasiune a fost exacerbată de „corecţia” administrată Argentinei de echipa lui Luka Modric în faza grupelor (3-0).

„O seară pentru posteritate! Noi avem încredere, noi vom merge în semifinale!”, titra cotidianul sportiv Sportske Novosti, care publică fotografiile celor 22 de jucători ai naţionalei.

Rusia Croaţia scor live: Echipe probabile de start

Echipele probabile pentru meciul care va avea loc pe Stadionul Fişt (capacitate 48.000 locuri):

Rusia: Igor Akinfeev – Mario Fernandes, Ilia Kutepov, Serghei Ignaşevici, Fedor Kudriaşov – Roman Zobnin, Daler Kuziaev – Aleksandr Samedov, Aleksandr Golovin, Denis Cerîşev – Artem Dziuba. Selecţioner: Stanislav Cercesov.

Croaţia: Danijel Subasic – Sime Vrsaljko, Dejan Lovren, Domagoj Vida, Ivan Strinic – Ivan Rakitic, Marcelo Brozovic – Ante Rebic, Luka Modric, Ivan Perisic – Mario Mandzukic. Selecţioner: Zlatko Dalic.

Meciul este arbitrat de centralul brazilian Sandro Ricci.

Partida este televizată de TVR 1 şi TVR HD de la ora 21.00. Meciul poate fi urmărit live online pe tvrplus.ro.

Huff.ro vă ţine la curent cu scor live al partidei Rusia vs. Croaţia şi vă oferă rezumatul video.

Citeşte şi: Suedia – Anglia Rezumat Video

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top