Fed Cup 2018: România – Elveția 3-1

22.04.2018
Fed Cup 2018: România – Elveția 3-1

Fed Cup 2018. Simona Halep a reușit miracolul, alături de celelalte tenismene din România, acela de a califica țara noastră în Grupa Mondială.

Fed Cup 2018: Româncele noastre fac istorie

UPDATE, 16:47 Echipa feminină de tenis a României a învins cu scorul general de 3-1 formaţia Elveţiei în barajul pentru calificarea în Grupa Mondială I a Fed Cup, găzduit de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

În ultimul meci al acestei confruntări, unul fără miză, perechea elveţiană Viktorija Golubic/Jil Teichmann a dispus cu 0-6, 6-0, 10-6 de cuplul român compus din Sorana Cîrstea şi Mihaela Buzărnescu.

Simona Halep, numărul unu mondial în tenisul profesionist feminin, a adus calificarea României în Grupa Mondială a Fed Cup, obţinând victoria decisivă în barajul cu Elveţia, găzduit de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Halep a învins-o în două seturi, 6-2, 6-1, pe veterana Patty Schneyer (39 ani/locul 149 WTA), cea care a înlocuit-o în echipa elveţiană pe Timea Bacsinszky, pentru primul meci al zilei de duminică.

România conduce acum cu scorul general de 3-0 şi şi-a asigurat revenirea în Grupa Mondială a Fed Cup. E o revenire după o absenţă de doi ani, de la retrogradarea din aprilie 2016.

Ghemul de start, lung de 5 minute, a revenit Simonei Halep care a făcut primul break al partidei, după ce a revenit de la 0-40.

După un alt ghem echilibrat, Simona se distanţează la 2-0 pe serviciul propriu. Elveţianca sparge gheaţa şi reduce scorul la 2-1, după ce şi-a concretizat serviciul.

Liderul WTA joacă din ce în ce mai agresiv, o pistonează fără încetare cu mingi la colţurile terenului pe Schnyder, fără soluţii în defensivă, şi scorul ajunge la 4-1, după ce românca îşi câştigă serviciul şi face un alt break.

Halep a spulberat-o pe Schnyder

Schnyder s-a agăţat de ghemul 6, a dat totul pentru a reveni în meci şi a reuşit la mare luptă un break care a redus diferenţa la 4-2. Halep reacţionează rapid şi reuşeşte un re-break care duce scorul la 5-2. Jucătoarea română îndeplineşte o simplă formalitate pe ghemul ei de serviciu şi câştigă fără emoţii primul set cu 6-2 după 41 minute.

Setul doi începe cu un nou break în contul Simonei Halep, care îşi menţine concentrarea şi determinarea pentru a încheia cât mai rapid ostilităţile. Scorul ajunge firesc la 3-0, după un alt break al româncei în ghemul 3.

Simona serveşte şi face 4-0, iar apoi Schnyder câştigă primul ei ghem din actul 2 şi tabela indică 4-1.

Halep rămâne în control şi câştigă fără emoţii pe serviciul propriu. La 5-1 soarta setului şi a partidei pare decisă. Cu un nou break, Simona pune capăt setului şi meciului cu 6-2, 6-1 după o oră şi cinci minute de joc.

În circuitul WTA, Simona Halep şi Patty Schnyder s-au înfruntat o singură dată, în 2010, la Fes (Maroc), în sferturi. Acolo românca s-a impus cu în două seturi cu 6-2, 7-6 (3). În Fed Cup, cele două jucătoare s-au înfruntat pentru prima oară la Cluj.

La scorul de 3-0, regulamentul Fed Cup prevede să se mai dispute doar partida de dublu. În partidă, cel mai probabil vor juca Sorana Cîrstea şi Mihaela Buzărnescu pentru România.

În confruntările de Fed Cup, România conduce acum Elveţia cu 4-3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *