Connect with us
4 tipuri de cupluri și care va fi soarta relațiilor lor

Stil

4 tipuri de cupluri și care va fi soarta relațiilor lor

Oamenii de știință de la Universitatea din Illinois au condus un experiment pe 376 de cupluri. Au încercat să înțeleagă cum se schimbă sentimentele oamenilor de-a lungul timpului și au monitorizat fiecare cuplu timp de aproximativ 9 luni. Ca rezultat al experimentului, au fost identificate patru tipuri de cupluri.

1. Mereu în conflict dar pasionali

Partenerii care au o astfel de relație își petrec ceva timp împreună. Întâlnirile lor sunt mereu plăcute și pline de pasiune. Uniunea lor este caracterizată de certuri frecvente și împăcări pasionale. Nivelul sentimentelor lor se schimbă în mod constant.

Dacă stau despărțiți prea mult timp va începe să le fie dor unul de celălalt și se vor întoarce eventual unul în brațele celuilalt.Aceste cupluri sunt mereu într-o strare de ”totul este complicat”, dar nu se vor despărți mai des decât alte tipuri de cupluri.

2. Cei care iubesc drama

Partenerii care au o astfel de relație tind să ia decizii bazate pe unele experiențe negative pe care le-au avut în trecut. Există multe urcușuri și coborâșuri în relația lor, iar în marea parte a timpului pe care o petrec împreună, vorbesc despre relația lor.

Preferă să își petreacă timpul separat unul de celălalt, cu proprii lor prieteni.Aceștia se vor despărți de două ori mai des decât celelalte cupluri.

3. Petrecăreții

Partenerii care sunt implicați într-o astfel de relație comunică de cele mai multe ori prin intermediul rețelelor de socializare. Sunt un cuplu foarte sociabil și au foarte mulți prieteni cu care ies împreună.

O seară ideală pentru ei este aceea în care joacă monopoli cu prietenii, gătesc cina împreună sau merg într-un club până la răsăritul soarelui.

Se simt comfortabil atunci când discută unul cu celălalt. Acest gen de relație este foarte puternică deoarece se bazează pe sentimente de prietenie. 2/3 dintre aceste cupluri se căsătoresc.

4. Orientați unul către celălalt

Cei care au o astfel de relație își petrec foarte mult timp împreună. Au hobby-uri și interese comune. Au aceeași părere atunci când vine vorba de planificarea unei vacanțe și încearcă să rezolve orice conflict căutând un compromis.

Acest tip de relație s-a dovedit a fi cea mai fericită: 90 % dintre participanți au întemeiat familii puternice.

Bazându-se pe rezultatul studiului, oamenii de știință au ajuns și la o concluzie. Sentimentele celor pasionali trec foarte repede, luptele dintre cei ce iubesc drama duc de asemenea la despărțire iar petrecăreții și cei orientați unul în direcția celuilalt creează familii puternice în majoriattea cazurilor.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top