Connect with us

Stil

Calugarita de fier – Madonna Buder Iron Nun

Madonna Buder detine recordul mondial pentru cea mai in etate persoana care reuseste sa termine cu succes triatlonul numit Ironman. Performanta a obtinut-o la varsta de 82 de ani, in 26 august 2012, cand a trecut linia de sosire in Canada la Subaru Ironman.

Madonna s-a alaturat manastirii la varsta de 23 de ani, insa in anul 1970 a parasit manastirea pentru a se alatura unui grup de calugarite din diferite medii si impreuna au format o comunitate mai putin traditionala de calugarite.

CITESTE SI: S-a descoperit regimul alimentar care iti lungeste viata cu doi ani

A inceput antrenamentele la varsta de 48 de ani la indrumarea Parintelui John care i-a spus ca sportul este hrana pentru minte, trup si suflet. A participat si a dus la bun sfarsit primul triatlon la varsta de 52 de ani, iar la 55 de ani a finalizat primul triatlon de tip Ironman.

Buder este renumita in comunitatea de Triatlon pentru rezultatele ei la concursurile pentru varsta a treia. A finalizat peste 325 de competitii de triatlon, inclusiv 45 concursuri de tip Ironman.

Pe parcursul carierei sportive, calugarita de fier a organizat multe evenimente de caritate pentru stragerea de fonduri.

In octombrie 2010 a fost publicata cartea autobiografica The Grace to Race: The Wisdom and Inspiration of the 80-Year-Old World Champion Triathlete Known as the Iron Nun.

Pentru toata cariera sportiva, Madonna Buder a fost inclusa in anul 2014 in Hall of Fame pentru sportul triatlon, o mare onoare pentru orice sportiv.

buder

1471287231-iron-nun

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top