Connect with us

Stil

Ce ANALIZE ar trebui sa faci in fiecare IARNA

Iata niste analize pe care ar trebui sa le faci pentru ca tu sa fii gata de actiunea specifica sarbatorilor de iarna!

HEMOLEUCOGRAMA

Este o analiza la sange care te ajuta sa stii numarul de globule albe si rosii, dar si intreaga cantitate de hemoglobina din sange. Aceasta analiza poate indica infectiile acute, cronice sau alergiile si furnizeaza diagnostice pentru numeroase boli.

MASURAREA GLICEMIEI

Acesta este un test simplu, care nu necesita decat o intepatura in deget. Este bine sa il faci deoarece glucoza este cea mai importanta sursa de energie din organism, iar tu ar trebui sa monitorizezi nivelul acesteia. Este indicat sa faci testul dimineata, fara sa mananci inainte, deoarece atunci nivelul glicemiei este mai ridicat datorita hormonilor hiperglicemianti.

VEZI SI: Ce spun UNGHIILE despre starea ta de SANATATE

VEZI SI: Ce aliment ajuta la scaderea riscului de DEPRESIE

SUMARUL DE URINA

Rezultatele acestei analize iti arata daca suferi de diabet zaharat, insuficienta renala sau alte infectii ale tractului urinar. Prelevarea urinei se face dimineata, imediat dupa ce te-ai trezit.

LIPIDOGRAMA

Aceasta analiza urmareste nivelurile de LDL, HDL, colesterolul total, dar si nivelul trigliceridelor din organism. Prin masurarea acestora se poate determina si cat de afectat este ficatul, ceea ce este numai bine pentru aceasta perioada a anului. Asa vei sti de ce alimente sau bauturi sa te feresti.

MAMOGRAFIA

Ecografia la san o poti face in orice perioada a anului, nu neaparat iarna, dar este important sa o faci. Daca tot vrei sa ai grija de corpul tau si sa vezi daca esti bine, include si acest test in setul de analize anual.

TESTUL BABES PAPANICOLAU

Este recomandat tuturor femeilor care si-au inceput activitatea sexuala. Acesta poate preveni cancerul de col uterin sau poate depista boala in stadii incipiente. Nu este deloc dureros si nici nu costa mult. Este recomandat sa faci acest test in fiecare an.

 

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top