Connect with us

Stil

Confortul termic in vremuri schimbatoare

Sunt convinsa ca e o intrebare pe care multi dintre voi o aveti in momentul in care va uitati pe geam dimineata la ora 8 si vedeti soare si 5 grade pe termometru, cand ar trebui sa fie ger.

Un fapt evident in ultimii ani este ca nu mai exista 4 anotimpuri. Vremea nu se mai potriveste cu lunile anului.

Acum, de exemplu, in luna februarie este evident prea cald pentru anotimpul iarna. In loc de 2-3 grade avem 10-15. Nu mai racim doar o data in „anotimpul rece” ci de cel putin trei ori. Motivul este unul simplu: organismul nostru nu se poate adapta a variatiile mari de temperatura survenite la doar cateva zile.

Specialistii ne spun ca in mod normal la o diferenta de temperatura de 4 grade fata de ziua anterioara, organismul are nevoie de 4 zile de adaptare. La cum e vremea in ultima perioada, faceti voi calculele!

Prioritatea noastra in perioadele cu temperaturi schimbatoare trebuie sa fie CONFORTUL TERMIC.

Daca ti-e frig, mai pune o bluza pe tine sau ia o pereche de sosete mai groase.  Daca ti-e cald, mai scapa de pulover si ramai intr-o bluza mai subtire. Nu trebuie sa trecem brusc de la o temperatura la alta, exemplul banal este atunci cand ti-e frig la maini si pentru a le incalzi le pui sub apa calda, chiar fierbinte.

De asemenea trebuie sa fim extra atenti la alimentatie pentru ca in perioadele in care imunitatea scade se pot instala diversi „inamici” care ne dau peste cap sanatatea. La fel de usor pot aparea diverse probleme in aceasta perioada daca nu suntem suficient de atenti la igiena si la spalarea fructelor si legumelor.

Important e ca mereu sa stim prognoza zilei (sau sa avem aplicatii destepte) inainte de a iesi din casa, astfel vom reusi in mare parte sa ne pastram confortul termic si sa nu avem surprize „de gradul 0”.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top