Connect with us
cură de detoxifiere

Stil

Cea mai eficientă cură de DETOXIFIERE după Anul Nou

Perioada Sărbătorilor de Iarnă este una în care consumăm multe alimente bogate în grăsimi, zaharuri și calorii. Mesele copioase de Crăciun și de Anul Nou își pun, însă, amprenta asupra organismului nostru.

De aceea, o cură de detoxifiere este bună după această perioadă. Iată ce ar trebui să consumi ca să îți detoxifiezi organismul și ce ar trebui să eviți.

Lămâi – acesta alimente ajută la eliminarea reziduurilor, plus că au vitamina C care te apără de răcelile specifice acestui sezon. Poți bea un pahar de apă în care a fost stoarsă puțină zeamă de lămâie ca să beneficiezi de efectele benefice ale acestui fruct.

Rodii – Rodiile sunt fructe excelente pe timpul iernii, pentru că au foarte multă vitamina C, dar și A sau E. Acestea ajută la transportarea oxigenului prin sânge și te vor ajuta să ai o piele strălucitoare.

Salată – Salata verde, spanacul, dar și alte verdețuri sunt bune pentru digestie, elimină toxinele și purifică sângele

Alimente cu gust amărui – Acestea stimulează organismul să producă o detoxifiere mai rapidă și ajută ficatul să funcționeze mai bine. Hormonii necesari pentru ca bila să funcționeze corect sunt eliberate mai bine cu ajutorul acestor alimente.

Nuci – Acestea au grăsimi sănătoase și previn inflamațiile. Le poți consuma în locul chipsurilor și a celorlalte produse sintetice.

Ceai verde – Are foarte mulți antioxidanți și ajută corpul să se elibereze de substanțele nocive.

Ceai de păpădie – Având proprietăți antioxidante și efect diuretic. Acestea grăbesc eliminarea toxinelor de către organism și conțin vitaminele A, C și D.

Legume – fie că mănânci varză, ceapă, conopidă sau napi, legumele reprezintă un cocktail de vitamine și antioxidanți, care te ajută să scapi mai repede de toxine.

Renunță la zahăr –  Pentru 3-4 zile ar trebui să renunți la consumul de zahăr și dulciuri. Astfel, vei reuși să elimi toxinele mai repede.

Te-ar putea interesa și: Reteță de sirop de tuse care vindecă tusea și curăță flegma din plămâni

Dacă te confrunți cu o tuse care îți dă bătăi de cap și cu flegma din plămâni poți să încerci acest remediu naturist, ieftin și ușor făcut în casă.

Flegma reprezintă o acumulare de mucus lipicios și gros în plămâni, care provoacă o reacție ce duce la tuse și strănut. Acumularea de mucus este provocată de secrețiile fluide ale plămânilor, având scopul de a menține un nivel optim de umiditate.

Atunci când plămânii întâmpină probleme, tusea începe să se manifeste. Pentru a-ți menține plămânii și căile respiratorii sănătoase și pentru a scăpa de tusea care ți dă bătăi de cap, mucusul trebuie eliminat.

Pentru a face acest lucru, într-un mod simplu și non-toxic, îți recomandăm această rețetă de sirop, bună atât pentru copii cât și pentru adulți.

Reteță de sirop de tuse bună pentru copii și adulți – Mod de preparare

Ai nevoie de: Jumătate de kilogram de morcovi, 3 sau 4 lingurițe de miere organică și suficientă apă cât să acopere acești morcovi.

Morcovii se taie felii și se pun la fiert. Atunci când s-au fiert bine, se scot cu o furculiță și se pun în blender pentru a fi pasați (dacă nu ai blender poți să îi pasezi cu furculița).  Apa în care au fiert morcovii se păstrează și se lasă la răcit. După ce s-a răcit se adaugă mierea în ea și se toarnă peste morcovii pasați.

Siropul rezultat trebuie păstrat în frigider sau într-un loc rece. Se iau câte 3-4 lingurițe pe zi din acest sirop, iar în 2 zile ar trebui să se vadă rezultatele.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top