Cercetatorii au descoperit cum ajungem sa ne indragostim

05.03.2016
Cercetatorii au descoperit cum ajungem sa ne indragostim

Chiar daca oamenii se considera superiorii animalelor, multe dintre trasaturile noastre ca specie pamanteana sunt asemanatoare animalelor.

CITESTE SI: UITE DE CE SUNT ATRAȘI BĂRBAȚII DE FEMEILE CARE SEAMNĂ CU MAMELE LOR

Inca din cele mai vechi timpuri, selectia naturala ne-a determinat lupta pentru supravietuire. Mereu ne-am aflat intr-o lupta pentru hrana si pentru supravietuire.

Supravietuirea presupune si perpetuarea speciei. Spre deosebire de animale, care isi aleg partenerul fara a se indragosti in prealabil, noi oamenii ne indragostim mai intai de toate.

Antropologul Helen Fisher a studiat timp de 30 de ani de ce ne indragostim unii de altii. Fisher a studiat ce parti din creier se activeaza atunci cand devenim atrasi de o anumita persoana.

Astfel, s-a ajuns la concluzia ca barbatii raspund mai bine la stimulii vizuali, in timp ce femeile sunt mai interesate de caracterul persoanei de care se indragostesc.

In urma cercetarilor s-a demonstrat ca barbatii preferă femeile a caror talie masoara aproximativ 7/10 din circumferinta soldurilor.

Aceasta trasatura, alaturi de buzele pline si obrajii bine definiti sunt controlate de hormonii sexuali si sunt denumite stiintific drept markeri hormonali.

Citeste si: Uite de ce ar trebui sa faci dragoste mai des

Cercetatorii au declarat ca markerii hormonali scad odata cu inaintarea in varsta, din acest motiv cu cat ajungem mai aproape de batranete cu atat ne este mai greu sa ne indragostim.

Sursa foto: capturehisheartclairecasey.org