Cum faci cea mai fragedă friptură de miel. Ingredientul SECRET pe care nu toate gospodinele îl cunosc

03.04.2018
Cum faci cea mai fragedă friptură de miel. Ingredientul SECRET pe care nu toate gospodinele îl cunosc

O friptură de miel poate deveni vedeta mesei tale de Paște. Carnea de miel este unul dintre alimentele nelipsite de pe masa creștinilor, în zilele de Paște. Alături de pască și de ouă roșii, trebuie să ai pe masa ta și acest preparat. Potrivit specialiștilor, 100 de grame de carne de miel conțin: 30,4 proteine, 9,4 grame de grăsime, 215 calorii și 1,2 grame de fier.

Dacă te-ai gândit să faci o friptură de miel la cuptor, atunci ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 pulpă de miel (de preferat pulpa din spate)

    2 kg cartofi noi

  • 6-7 căţei mari usturoi
  • 1 pahar mare vin alb 1 cană de apa
  • 50 ml ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • 2-3 crenguţe rozmarin
  • 2-3 crengute măghiran proaspăt
    sare
  • piper.

Cum se prepară:

Se spală pulpa foarte bine și se șterge cu un șervet de bucătărie. Se curăță usturoiul și se taie în bucăți mici. Se înțeapă cu un cuțit ascuțit din loc în loc carnea, iar în găuri se adaugă usturoiul.

Unge pulpa cu ulei de măsline sau de floarea soarelui pe ambele părți. Următorul pas este frecarea cu sare și piper, apoi se așază în tava unsă cu ulei.

Adaugă peste carnea din tavă apa călduță și vinul și pune din loc în loc rozmarin proaspăt și frunze de măghiran.

Frunzele de măghiran, de altfel, vor oferi un gust deosebit fripturii tale. Se acoperă tava cu o folie de aluminiu și se pune în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 90 de minute.

La fiecare 30 de minute se verifică pulpa, se întoarce pe partea cealaltă. După o oră, se adaugă și cartofii la rumenit, alături de rozmarin și măghiran proaspăt.

Folosiți o pensulă pentru a unge carnea

Se mai lasă 30 de minute, apoi se scoate folia și se mai lasă la rumenit pentru încă 30 de minute. Trebie să aveți grijă să nu rămână friptura fără sos și se adaugă din când în când apă călduță sau vin.

Folosind o pensulă, se unge friptura cu sosul din tavă, din 10 în 10 minute, apoi se scoate din cuptor.

CITEȘTE ȘI: Pască fără aluat, cu smântână și brânză
Cum să vopsești ouăle de Paște cu orez. De ce ai nevoie
Rețetă pentru masa de Paște – Cozonac fără frământare