INTAMPINAREA DOMNULUI. Ce NU este bine sa faci pe 2 februarie

01.02.2016
INTAMPINAREA DOMNULUI. Ce NU este bine sa faci pe 2 februarie

INTAMPINAREA DOMNULUI. Crestin ortodocsii sarbatoresc Intampinarea Domnului pe 2 februarie, eveniment cunoscut si ca Ziua Ursului sau Stretenie. Iata ce sa nu faci in aceasta zi!

INTAMPINAREA DOMNULUI este ziua in care Fecioara Maria a mers la templul din Ierusalim la 40 de zile dupa Nasterea Domnului pentru curatirea ei. La catolici, care pun mai mare pret pe cinstirea Fecioarei, sarbatoarea se numeste Curatirea Sfintei Marii si este una dintre sarbatorile Maicii Domnului.

CE NU ESTE BINE SA FACI DE INTAMPINAREA DOMNULUI

  1. NU SE MAI IA MIERE

Este o zi in care nu se consuma miere deoarece obiceiul este considerat o ofensa la adresa muncii ursului. Acesta se poate razbuna si poate aduce multe necazuri, mai ales probleme de sanatate.

  1. NU SE MUNCESTE

Treburile gospodaresti trebuie puse deoparte pentru a nu atrage asupra familiei si a gospodariei furia ursului.

CITESTE SI: INTAMPINAREA DOMNULUI: Traditii, obiceiuri si superstitii de STRETENIE sau ZIUA URSULUI

  1. NU E VOIE SA TE SCALZI IN RAU

Daca de sarbatori precum Boboteaza, scaldatul in apele reci ale raurilor sau lacurilor este recomandat pentru prosperitate si sanatate, acest obicei este interzis si considerat ca aducator de blesteme in Ziua Intampinarii Domnului.

  1. SA NU UITI DE PRIETENI

Ziua de Stretenie este si o sarbatoare a babelor, cand, acestea, se aduna la tara pentru a vorbi despre una si despre alta fara a tese si fara a face mari munci gospodaresti.

Este bine ca tinerii sa se intalneasca, prietenii sa se revada, la un ceai, la o cafea, la o vorba. Acest obicei ajuta la mentinerea relatiilor intre apropiati de-a lungul timpului.

Citeste continuarea pe Revista Teo