Connect with us
Postul Sfintei Marii 2016 incepe luni, 1 august si dureaza pana in 15 august, data la care crestinii ortodocsi celebreaza Adormirea Maicii Domnului.

Stil

Postul Sfintei Marii 2016. Ce sa nu faci pana la Adormirea Maicii Domnului

Postul Sfintei Marii 2016 incepe luni, 1 august. Acesta mai este cunoscut ca postul Adormirii Maicii Domnului sau ca Postul Santamariei. Acest post ii pregateste pe crestini pentru cele doua mari praznice din august: Schimbarea la Fata si Adormirea Maicii Domnului, scrie teotrandafir.com.

Preotii recomanda ca in aceasta perioada sa fie citita zilnic rugaciunea „Paraclisul Maicii Domnului”. In Postul Sfintei Marii sunt interzise nuntile. Sezonul nuntilor se deschide dupa data de 15 august si tine pana la intrarea in postul Craciunului.

Citeste si: Paraclisul Maicii Domnului

Citeste si: Uite ce se intampla cu aceasta icoana a Maicii Domnului din Valcea

Postul Adormirii Maicii Domnului inseamna infranare nu doar de la anumite alimente, ci de la tot ce ne desparte de Dumnezeu. Nu este bine sa te certi, sa injuri sau sa iti vorbesti aproapele de rau.

De asemenea, nu este bine sa te intristezi din cauza faptului ca nu poti sa mananci de dulce. In aceasta perioada, martea si joia se consuma legume fierte, fara untdelemn, in timp ce sambata si duminica se face dezlegarea la vin si untdelemn. De Schimbarea la Fata a Domnului (6 august) se face dezlegare la peste, vin si untedelemn, indiferent de ziua in care cade aceasta sarbatoare.

Adormirea Maicii Domnului, cunoscuta popular ca Sfanta Maria Mare, se celebreaza in data de 15 august. Sarbatoarea pica intr-o zi de luni, astfel ca romanii vor avea parte de un weekend prelungit.

Sarbatoarea aceasta are multiple semnificatii teologice si spirituale pentru credinciosi. Totodata, insasi icoana Adormirii Maicii Domnului arata aceasta taina a primirii mamei in bratele lui Hristos, Fiul ei. In iconografie, langa sicriul binecuvantat cu trupul Fecioarei se afla Hristos in picioare, purtand sufletul Maicii sale, ca pe un bebelus. Acesta este gestul suprem de reciprocitate a iubirii. Cea care L-a tinut in brate pe Dumnezeu, acum odihneste in bratele Fiului si Stapanului ei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top