Satul in care aproape fiecare localnic si-a vandut un rinichi

28.07.2015
Satul in care aproape fiecare localnic si-a vandut un rinichi

Pe teritoriul Nepalului, in satul Hokse aproape fiecare localnic si-a vandut un rinichi pe piata neagra a recoltarii organelor pentru sume destul de mici de bani.

CITESTE SI: UNDE SE MAI INTALNESTE CANIBALISMUL PE GLOB SI CE PRESUPUNE EL

Multi dintre localnicii care au ajuns sa isi vanda cate un rinichi au fost pacaliti ca organul va creste la loc dupa ce a fost recoltat. Satul a ajuns sa fie cunoscut in lume sub numele de ,,Valea rinichiului” iar de aceasta localitate se leaga povesti triste.

Traficantii de organe recolteaza rincihi de la locuitorii satului in schimbul unor sume mici de bani, o mama a patru copii Geetha, si-a vandut organul pentru doar 2.000 de dolari. Traficantii de pe piata neagara ii mint pe localnicii nestiutori cum ca poti supravietui la fel de bine cu un singur rinichi si ca celalat este in plus, sau ca rinichiul lipsa se va reface la loc dupa recoltarea sa.

Geetha a declarat pentru CNN ca a ajuns in aceasta situatie din cauza saraciei si a copiilor carora trebuia sa le ofere un adapost si o masa calda. Femeia a calatorit in India cu un agent care se ocupa de recoltare iar dupa operatie, in timpul spitalizarii casa femeiei din Nepal a fost distrusa in urma cutremurului din 25 aprilie.

Dupa ce dezastrul natural a lovit Nepalul, piata de rinichi si-a extins recoltarile, pana acum avand loc aproximativ 10.000 de operatii in urma carora s-au vandut 7.000 de rinichi. Iar povestea Gheethei este doar una dintre aceste mii.

Partea si mai trista este ca traficantii au facut recoltari si fara acordul oamenilor, s-au inregistrat rapiri in urma carora victima a fost sechestrata si i s-a recoltat un rinichi iar apoi a fost abandonata in plina strada.

Iata mai jos fotografii cu localnicii din Valea rinichiului.

Satul in care aproape fiecare localnic si-a vandut un rinichi-1
Sursa foto: Adevarul.ro
Satul in care aproape fiecare localnic si-a vandut un rinichi-2
Sursa foto: Adevarul.ro

Sursa foto: odditycentral.com