Connect with us

Stil

Sfantul Andrei: Ce sa nu faci in aceasta zi

CE SA NU FACI DE SFANTUL ANDREI. Pe 30 noiembrie, crestin-ortodocsii il sarbatoresc pe Sfantul Andrei, considerat Ocrotitorul Romaniei. Iata ce nu ai voie sa faci in aceasta zi

Ce sa nu faci de Sfantul Andrei:

NU LASA AFARA FURCI SAU COASE

Se spune ca in noaptea Sfantului Andrei se inmultesc strigoii morti si vii pe ulite si iau coasele si furcile pentru a incepe batalia pentru suprematie. Daca vrei sa tii pericolul departe de casa ta si nu iti doresti sa te trezesti cu daune, strange toate uneltele folosite in lucratul pamantului si pune-le in sura.

CITESTE SI: Mesaje, urari si SMS-uri de SFANTUL ANDREI. Ce sa le urezi celor dragi care poarta numele Sfantului!

CITESTE SI: SFANTUL ANDREI. Acatistul ocrotitorului Romaniei

CITESTEI SI: Sfantul Andrei – viata ocrotitorului ROMANIEI

NU SE TESE SI NU SE TOARCE LANA

Femeile nu au voie sa foloseasca acul si ata in ziua Sfantului Andrei deoarece Maica Domnului le va pedepsi. Este o zi sfanta in care trebuie sa ne rugam si sa ne odihnim.

NU AI VOIE SA ITI ARANJEZ PARUL

Nu ai voie nici macar sa iti piepteni parul in aceasta zi de sarbatoare. Se spune ca daca iti piepteni parul si cad cateva fire, atatea fire cate vor fi pe dintii pieptanului inseamna numarul de ghinioane care te vor paste in anul ce vine.

NU AI VOIE SA MUNCESTI DELOC

Nu ai voie sa muncesti deloc in aceasta zi. Trebuie sa te odihnesti deoarece, asa cum spune traditia, oamenii care isi cauta de lucru se pot imbolnavi, pot intampina o serie de necazuri.

NU VORBI SPURCAT

Persoanele care vorbesc spurcat in aceasta zi sau il manie pe Dumnezeu risca sa se inece, sa aiba ameteli sau sa isi arda limba de la ciorba.

NU POMENI NIMIC DE LUPI

Aceasta zi este cunoscuta si ca Ziua Lupilor. Se spune ca aceste animale coboara din munti si ameninta copiii si gainile oamenilor de la tara.

GOLESTE SOBA DE CENUSA

Trebuie sa iti cureti soba daca vrei ca anul ce vine sa fie unul prosper. Fa asta cu o zi inainte de Sfantul Andrei astfel incat sa ai noroc la bani si sa te intelegi bine cu rudele si prietenii.

Andrei a fost un apostol al lui Iisus Hristos, frate cu Simon Petru. Potrivit Evangheliei dupa Ioan, Andrei ar fi fost mai intai ucenicul lui Ioan Botezatorul care i-a recomandat sa il urmeze pe Iisus din Nazaret.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top