Stil
Sfântul Antonie. Tradiții și obiceiuri. Ce nu este bine să faci. Rugăciuni
Sfântul Antonie este un sfânt extrem de apreciat printre credincioșii ortodocși, dar mulți oameni ai bisericii îl consideră un „Sfânt Universal”, dincolo de barierele cultelor religioase.
Sfantul Antonie cel Mare (Sf. Anton cel Mare) a trait in secolul al III-lea si inceputul secolului al IV-lea. Este socotit a fi intemeietorul vietii monahale, si este probabil cel mai reprezentativ ascet pentru duhul vietii calugaresti.
Tradiții și obiceiuri de Sfântul Anton
De Sfântul Anton este foarte important să daţi ceva de mâncare săracilor. Sfântul îi iubea foarte mult pe cei săraci și împărțea mâncarea cu ei.
În fiecare dimineaţă din cele nouă marti, trebuie să spuneţi în ordine Rugăciunea de începere, Rugăciunea pentru a dobândi ocrotirea Sf. Anton, Rugăciunea de dimineaţă catre Sf. Anton si Rugăciunea zilei de marţi în care va aflaţi.
Rugăciuni de Sfântul Antonie
Rugăciune de începere
Milostive Dumnezeule primește cu bunătate rugăciunile Sf. Anton ce eu ți le prezint acum pentru a dobândi harul (se spune ce har se dorește) ce Ție cu umilință Îți cer.
Iar tu măritul meu patron Sf. Anton nu întârzia a mijloci pentru mine. Fă ca evlavia mea să fie sinceră, ajută-mă să pot dobândi mai întâi iertarea tuturor păcatelor de care ma căiesc din inimă. În genunchi la picioarele tale eu aștept prin mijlocirea ta harul ce-l cer de la Bunul Dumnezeu. Amin.
Rugăciune pentru a dobândi ocrotirea Sfântului Anton
Sfinte Antonie, cerescul ocrotitor al celor ce te iubesc și te sfințesc, iată și eu nevrednicul alerg la tine cu evlavie și îmi pun toată încrederea în ocrotirea ta rugându-te să mă ajuți în neputințele, necazurile și durerile mele. Ajută-mă să urmez pilda vieții tale petrecându-mi viața în curățenie, în smerenie și în dragoste față de Dumnezeu și de aproapele meu. Apară-mă în vremea ispitei și nu mă lăsa să supăr pe Dumnezeul și Ziditorul meu prin căderea în păcat. Numără-mă și pe mine de aici înainte între cinstititorii și ocrotitii Tăi. Vino în ajutorul meu ori de câte ori te voi chema în necazuri și strâmtori și mai cu seamă în ceasul morții mele. Amin
Tatăl Nostru, Născătoare, Mărire și acum, Sfinte Antoane, ajută-mă.
iulian
17 ianuarie 2017 at 8:34
Nu e unu si acelasi..dezinformati oamenii!Sunteti ziaristi..documentat-va inainte sa scrieti porcareii si sa amestecati sfintii,doar ca sa aveti ceva scris si voi.
c
17 ianuarie 2017 at 2:08
Sf Anton de Padova nu este acelasi cu Antonie cel MAre….si nu se serbeaza pe 17 ianuarie, precum cel ortodox..informati va