Connect with us

Stil

Sfântul Antonie. Tradiții și obiceiuri. Ce nu este bine să faci. Rugăciuni

Sfântul Antonie este un sfânt extrem de apreciat printre credincioșii ortodocși, dar mulți oameni ai bisericii îl consideră un „Sfânt Universal”, dincolo de barierele cultelor religioase.

Sfantul Antonie cel Mare  (Sf. Anton cel Mare) a trait in secolul al III-lea si inceputul secolului al IV-lea. Este socotit a fi intemeietorul vietii monahale, si este probabil cel mai reprezentativ ascet pentru duhul vietii calugaresti.

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Anton

De Sfântul Anton este foarte important să daţi ceva de mâncare săracilor. Sfântul îi iubea foarte mult pe cei săraci și împărțea mâncarea cu ei.

În fiecare dimineaţă din cele nouă marti, trebuie să spuneţi în ordine Rugăciunea de începere, Rugăciunea pentru a dobândi ocrotirea Sf. Anton, Rugăciunea de dimineaţă catre Sf. Anton si Rugăciunea zilei de marţi în care va aflaţi.

Rugăciuni de Sfântul Antonie

Rugăciune de începere

Milostive Dumnezeule primește cu bunătate rugăciunile Sf. Anton ce eu ți le prezint acum pentru a dobândi harul (se spune ce har se dorește) ce  Ție cu umilință Îți cer.

Iar tu măritul meu patron Sf. Anton nu întârzia a mijloci pentru mine. Fă ca evlavia mea să fie sinceră, ajută-mă să pot dobândi mai întâi iertarea tuturor păcatelor de care ma căiesc din inimă. În genunchi la picioarele tale eu aștept prin mijlocirea ta harul ce-l cer de la Bunul Dumnezeu. Amin.

Rugăciune pentru a dobândi ocrotirea Sfântului Anton

Sfinte Antonie, cerescul ocrotitor al celor ce te iubesc și te sfințesc, iată și eu nevrednicul alerg la tine cu evlavie și îmi pun toată încrederea în ocrotirea ta rugându-te să mă ajuți în neputințele, necazurile și durerile mele. Ajută-mă să urmez pilda vieții tale petrecându-mi viața în curățenie, în smerenie și în dragoste față de Dumnezeu și de aproapele meu. Apară-mă în vremea ispitei și nu mă lăsa să supăr pe Dumnezeul și Ziditorul meu prin căderea în păcat. Numără-mă și pe mine de aici înainte între cinstititorii și ocrotitii Tăi. Vino în ajutorul meu ori de câte ori te voi chema în necazuri și strâmtori și mai cu seamă în ceasul morții mele. Amin

Tatăl Nostru, Născătoare,  Mărire și acum, Sfinte Antoane, ajută-mă.

2 Comments

2 Comments

  1. iulian

    2017-01-17T08:34:53+02:00 at 8:34

    Nu e unu si acelasi..dezinformati oamenii!Sunteti ziaristi..documentat-va inainte sa scrieti porcareii si sa amestecati sfintii,doar ca sa aveti ceva scris si voi.

  2. c

    2017-01-17T02:08:02+02:00 at 2:08

    Sf Anton de Padova nu este acelasi cu Antonie cel MAre….si nu se serbeaza pe 17 ianuarie, precum cel ortodox..informati va

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top