Connect with us
În momentele în care te simți obosit, trebuie să eviți să consumi următoarele cinci alimente

Stil

Ce nu ai voie să mănânci când ești obosit

În momentele în care te simți foarte obosit, există anumite alimente pe care trebuie să le eviți cu desăvârșire. Acestea îți pot răpi și ultima urmă de energie și accentuează starea de disconfort.

Carnea Roșie

Oboseala și carnea roșie nu fac casă bună. Aceasta este foarte greu de digerat și poate provoca balonare și flatulență. Organismul folosește multă energie în procesul de digestie al acestui aliment și astfel se accentuează starea de oboseală.

Brânzeturile

Acestea sunt mai dificil de metabolizat și ar trebui ocolite în momentele de oboseală. Este necesar mult efort pentru a digera brânzeturile corect, ceea ce poate duce la apariția unei stări de somnolență.  Astfel, te vei simţi şi mai obosit decât eşti.

Sarea

Alimentele sărate trebuie evitate în momentul în care te simți obosit. Un exces de sare favorizează retenţia de apă, îngreunând eliminarea toxinelor din corp. De asemenea, sarea este contraindicată persoanelor care suferă de hipertensiune arterială.

Citește și: 5 alimente care îţi vor creşte pofta de sex

Cafeaua

O ceașcă mică de cafea poate fi benefică în momentele în care s-a acumulat oboseală în organism. Însă aceasta este un fals prieten, în condițiile în care este consumată în exces. O cantitate mare de cafea poate duce la apariția deshidratării. Nici alcoolul nu este indicat atunci când eşti obosit.

Produsele de patiserie

Zahărul şi lipidele prezente în prăjituri, bomboane, dulciuri în general și produse de patiserie slăbesc sistemul imunitar. Acestea necesită o cantitate mare de energie pentru a fi digerate. Dulciurile în exces cresc riscul de a dezvolta diabet, obezitate, boli cardiovasculare ș, în mod indirect, cancer.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top