Connect with us
Cehii sărbătoresc relaxarea restricțiilor bând bere cu prietenii

Externe

Cehii sărbătoresc relaxarea restricțiilor bând bere cu prietenii

Luni cehii au ieșit din starea de urgență și s-au bucurat de relaxarea restricțiilor impuse de noul virus. Redeschiderea localurilor a fost cel mai așteptat moment din planul de relaxare a măsurilor adoptat de guvernul ceh. Cehii sunt cunoscuți pentru dragostea lor pentru bere, dar și pentru berea de calitate net superioară altor tipuri de bere.

Cehii sărbătoresc relaxarea restricțiilor bând bere cu prietenii

Autoritățile au decis să redeschidă unele școli, saloane de coafură, mall-uri, cinematografe, muzee sau galerii. De asemenea, guvernul le-a dat voie cetățenilor să își organizeze nunțile și evenimentele culturale sau religioase cu participarea a maxim 100 persoane. Echipele sportive își vor relua antrenamentele obișnuite, conform Mediafax.

Majoritatea cehilor sunt mai fani ai berii, lucru pentru care și-au adjudecat primul loc în clasamentul consumatorilor de bere globali. Astfel redeschiderea teraselor și berăriilor este punctul forte din planul guvernamental de relansare a economiei în mod treptat.

„Având în vedere că berea este în sfârşit servită în halbă şi nu într-un pahar din plastic la o fereastră, este absolut grozav,” a declarat Ivan Verner stând la terasa U Pinkasu din centrul capitalei, Praga.

Măsurile de restricție au făcut ca domeniul industrial din Cehia să atingă cel mai mic nivel încă de la criza financiară globală din 2009. În acest moment țara pare că se îndreaptă spre o stare de normalitate. Guvernul a decis cum să ajute companiile, totuși procedura de solicitare a subvențiilor este complexă.

Autoritățile cehe au relaxat începând cu ziua de luni restricțiile de circulatie. Locuitorii din afara UE pot intra în țară dacă pot arăta autorităților un test negativ al noului virus, dar și dacă se angajează în domeniul sănătății publice.

Trenurile și autobuzele cu rute internationale și-au reluat activitatea. Czech Airlines au anunțat că din 18 mai vor relua zborurile spre Amsterdam, Frankfurt, Paris şi Stockholm. Cehia nu este la fel de afectată de noul virus precum țările vecine.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top