Connect with us

Stil

Topul celor mai mari FILANTROPI din lume! Afla care sunt cei mai generosi oameni de pe planeta

Mark Zuckerberg si sotia sa, Priscilla Chan, au anuntat dupa nasterea fiicei lor ca vor plasa 99% din actiunile detinute la Facebook, in valoare de 45 de miliarde de dolari,  intr-o fundatie care se va concentra pe sustinerea potentialului uman si al egalitatii.

Cei doi se vor alatura astfel unei liste de filantropi cu avere impresionanta care au donat sume importante de bani pentru scopuri caritabile

 

Warren Buffett a cedat in 2006 actiuni ale companiei Berkshire Hathaway in valoare de 31 de miliarde de dolari fundatiei Gates, la acea data fiind cea mai mare donatie de acest fel. Warren Buffett avea 76 de ani in 2006, cand a decis sa cedeze toate actiunile detinute la Berkshire Hathaway organizatiilor filantropice.

Un alt mare filantrop al lumii, a carui avere este estimata la 40 de miliarde de dolari, este Michael Bloomberg. Fostul primar al New York City este in spatele Bloomberg Philanthropies, care a incheiat un parteneriat  pentru ajutorarea cauzelor nobile, inclusiv in campania electorala pentru Free Kids si Sierra Club.

Bill si Melinda Gates au donat prin intermediul fundatiei lor circa 29 de miliarde de dolari, in domenii pecum educatia, sanatatea si prevenirea SIDA. Tot in domeniile educatiei si sanatatii au fost facute donatii importante si de catre omul de afaceri indian Azim Premji. El a donat in jur de 2 miliarde de dolari.

Circa 350 de miliarde de dolari sunt donate anual in Statele Unite pentru proiecte filantropice, a declarat Stacy Palmer, editor la Chronicle of Philanthropy. Ea a spus ca anuntul facut de Zuckerberg si sotia sa este remarcabil nu doar datorita marimii donatiei ci si a varstei lor.

„Lista noastra a principalilor donatori este dominata de oameni de varste de 70-80 de ani. Este un mesaj pentru alti tineri care decid ce sa faca cu averile lor”, a spus Palmer, potrivit Mediafax.

CITITI SI: Mark Zuckerberg a devenit tata! Vezi scrisoarea emotionanta a fondatorului FACEBOOK pentru fiica sa!

foto: knowledge.ckgsb.edu.cn

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top