Connect with us

Stil

Transilvania, destinatia turistica numarul 1 in 2016, intr-un top al Lonely Planet VIDEO

Celebrul ghid turistic „Lonely Planet” a pus Transilvania pe primul loc in topul regiunilor care trebuie vizitate neaparat in anul 2016.

Expertii de la „Lonely Planet” au calatorit pe intreg mapamondul in cautarea celor mai bune tari, regiuni sau orase, pe care sa le recomande turistilor pentru anul 2016.

Transilvania a fost pusa  pe primul loc al regiunilor unde trebuie sa se indrepte calatorii la anul, Lonely Planet recomandand in acest sens Castelul Corvinilor, o capodopera gotic-renascentista si unul din cele mai mari castele din Europa, pesterile, drumetiile sau schiul in Muntii Carpati. Totodata, mai sunt mentionate cafenelele din Sibiu, Brasov si Sighisoara, iar pentru viata de noapte este recomandat Clujul.

Celelalte regiuni recomandate de Lonely Planet sunt Islanda de Vest, Valle de Vinales din Cuba, regiunea viticola italiana Friuli, insula Waiheke din Noua Zeelanda, Auvergne din Franta, Bavaria din Germania, Costa Verde din Brazilia si Insula Elena, teritoriu bitanic.

In ceea ce priveste cea mai recomandata tara pentru a fi vizitata in 2016, expertii ghidului turistic au pus in fruntea topului Botswana, pe care o denumesc cea mai buna parte a Africii salbatice, iar Kotor, din Muntenegru este cel mai recomandat oras.

Lansat in anul 1972, Lonely Planet este cel mai important ghid turistic din lume. Publisherul Lonely Planet editeaza peste 500 de titluri legate de calatorii, in mai multe limbi, si produce programe de televiziune in colaborare cu alte companii.

foto: wikipedia.ro

.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top