Connect with us
ALERTĂ Ameninţare cu bombă la Curtea de Apel Bucureşti

Știri

ALERTĂ Ameninţare cu bombă la Curtea de Apel Bucureşti

Este stare de alertă în Capitală. Ameninţare cu bombă la Curtea de Apel Bucureşti. Un apel la numărul unic de urgenţă 112 a provocat panică la instanţa din Capitală.

Persoana care a sunat la numărul de urgenţă 112 a precizat că o bombă a fost plasată în una din sălile de judecată ale instanţei.

Ca măsură de protecţie, angajaţii Curţii de Apel Bucureşti au evacuat toate sălile de judecată, iar oamenii au ieşit în stradă.

Anunţul a fost făcut prin sistemul de urgenţă 112

La faţa locului s-au deplasat mai multe autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, dar şi specialişti pirotehnişti.

Conform primelor informaţii, specialiştii Biroului Pirotehnic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române vor verifica fiecare sală în parte în căutarea presupusului dispozitiv exploziv.

„Prin sistem 112 o persoană necunoscută a informat despre existenţa unui sistem exploziv în incinta Curţii de Apel Bucureşti. Au fost luate măsuri din competenta, urmând ca Biroul Pirotehnic din cadrul IGPR să desfăşoare activităţi specifice.”, au declarat reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Citeşte şi Alertă cu BOMBĂ în timpul vizitei lui Donald Trump

Mai multe alerte cu bombă s-au înregistrat luni în Japonia, un fapt foarte rar în arhipelag. Toate acestea în timp ce președintele american Donald Trump se află în vizită oficială în această țară.

În prefectura Shiga (vest), o companie de feribot a primit un apel anonim de la un bărbat care a declarat că a plasat o bombă în interiorul unei ambarcațiuni de agrement. Bomba urma să explodeze o oră mai târziu.

Poliția a efectuat cercetări intense la bordul navei, ai cărei 290 de pasageri au fost evacuați. În urma căutărilor nu a fost găsit niciun dispozitiv exploziv. Controalele au avut loc în timp ce bărbatul care a făcut anunțul era căutat.

O altă companie de feribot din Hiroshima a primit amenințări similare

La Osaka (vest), o alertă cu bombă a avut loc într-un mare magazin, care s-a dovedit de asemenea o farsă.

La Kyoto, un operator feroviar a primit o informație anonimă că o bombă ar exploda o oră mai târziu într-o gară. Gara respectivă a fost temporar închisă, afectând aproximativ 8.000 de călători.

Cu toate acestea, nu a fost găsită nicio urmă de explozivi și nu a fost făcută nicio arestare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top