Connect with us
ANAF a publicat lista neagră a datornicilor

Știri

ANAF a publicat lista neagră a datornicilor

Inspectorii ANAF au publicat lista neagră a datornicilor din România precum solicitate ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici.

Peste 11.000 de persoane fizice, cu datorii de peste 14 miliarde lei în total, la 31 martie, ar urma să primească decizii de impunere de la ANAF.

Conform ministrului Teodorovici aceste decizii de impunere vor fi transmise până la finalul anului.

Teodorovici a precizat că recuperarea acestor sume face parte din soluţiile găsite pentru menţinerea deficitului bugetar sub 3% în 2018.

Pe site-ul ANAF se regăseşte o listă cu 11.131 datornici persoane fizice

În general, datoriile înregistrate provin din obligaţii restante la bugetul de stat, la bugetul asigurărilor sociale de stat, la bugetul asigurărilor pentru şomaj şi la cel al asigurărilor de sănătate.

Cu alte cuvinte, persoane care au cumulate datorii din impozitul pe venit, pensii, şomaj şi sănătate.

Potrivit legislaţiei anterioare anului 2018, aceste datorii trebuiau plătite de angajator, dacă persoanele fizice nu obţineau venituri din profesii liberale, alte activităţi independente sau chirii.

Lista publicată de ANAF priveşte doar datoriile persoanelor fizice care sunt mai mari de 15.000 de lei, cumulate în ultimii cinci ani.

Lista completă a celor care au datorii este AICI

Citește și Executare silită chiar și pentru datorii de 40 de lei. Ce le pregătește Fiscul românilor

Fiscul le pregătește o mare „surpriză” românilor care au datorii la stat. Cei care nu vor plăti ar putea fi executați silit, chiar și pentru datorii de 40 de lei.

Pentru că românii au datorii la stat de 15 miliarde de lei acumulate în ultimii cinci ani, Fiscul a decis să ia măsuri severe împotriva cetățenilor datornici.

Probleme pentru cei care au datorii la stat

Din toamnă, ANAF le va trimite datornicilor înștiințări de plată, prin poștă sau online. Cetățenii vor putea plăti până în luna martie 2019. Măsura este luată mai ales pentru persoanele care au venituri din profesii liberale, precum și cei care au drepturi de autor, încasează chirii sau arende.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top