Connect with us
Marea Britanie vrea sa trimita inapoi imigrantii din UE sositi acum si pana la iesirea efectiva a Regatului Unit din Uniunea Europeana.

Știri

Brexit: Marea Britanie vrea sa trimita inapoi imigrantii veniti din UE

Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, a declarat pentru ziarul Mail On Sunday ca nu garanteaza dreptul de a ramane in Marea Britanie imigrantilor europeni sositi acum si pana la iesirea oficiala din UE.

Oficialul a spus ca ar dori sa negocieze cu liderii din statele UE pentru „a garanta o despagubire generoasa pentru migrantii europeni prezenti acum si o despagubire generoasa pentru cetatenii britanici”, insa fara sa ofere aceleasi compensatii noilor veniti.

Ministrul a mai spus ca ia in calcul „diferite posibilitati” pentru a opri o „crestere” a sosirilor in Marea Britanie provenite din tarile UE inainte ca Regatul Unit sa paraseasca efectiv comunitatea europeana. „Am putea decreta ca autorizatia de a ramane sine die (in Marea Britanie) sa se aplice numai inainte de o anumita data”, a spus David Davis.

Citeste si: Scandal dupa Brexit: „Abia ma mai pot uita la parintii mei!”

Citeste si: Ce urmeaza dupa Brexit – Liderii UE cer grabirea iesirii, in timp ce Scotia vrea sa anuleze referendumul

Pana la iesirea efectiva din Uniunea Europeana, Marea Britanie trebuie sa respecte libertatea de circulatie, insa ar putea decide cine sa ramana in tara, inclusiv pentru cei care sosesc inainte de data iesirii. Ministrul pentru Brexit a spus ca articolul 50, care permite sa se notifice in mod oficial dorinta tarii de a parasi UE, nu va fi activat pana la inceputul anului 2017. Negocierile pentru iesire vor dura atunci cel mult doi ani: Marea Britanie va parasi UE cel tarziu la inceputul anului 2019.

Potrivit unui raport al Oficiului de Statistica din UK, in perioada martie 2014-martie 2015 au sosit in Marea Britanie 53.000 de imigranti din Romania si Bulgaria.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top