Connect with us
Ce se întâmplă până la urmă cu salariile românilor. Haos în PSD

Știri

Ce se întâmplă până la urmă cu salariile românilor. Haos în PSD

Este haos în PSD pe tema salariilor românilor. Eugen Teodorovici a informat Comisia Europeană că ia în calcul înghețarea salariilor, Lia Olguța Vasilescu a anunțat că salariul minim se mărește de la 1 noiembrie, iar acum Viorica Dăncilă vine cu o altă variantă.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri că nu se pune problema majorării salariului minim de la 1 noiembrie, aşa cum a propus Comisia de Prognoză, dar este posibil ca majorarea să aibă loc de la 1 decembrie sau 1 ianuarie 2019.

„În niciun caz de la 1 noiembrie. Am discutat cu sindicatele. Vom vedea dacă e oportun de la 1 decembrie sau 1 ianuarie”, a răspuns premierul Viorica Dăncilă la întrebarea legată de posibilitatea majorării salariului minim de la 1 noiembrie, aşa cum a propus Comisia de Prognoză.

Dăncilă se arată de acord însă cu salariu diferenţiat, în funcţie de studii: „Nu, nu e discriminatorie se aplică şi în alte state membre”.

Cât priveşte posibila îngheţare a salariilor în 2019, aşa cum reieşea dintr-un document transmis de ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici forurilor europene, premierul a declarat: „la începutul şedinţei de guvern voi anunţa. Cu siguranţă nu sunt de acord”.

Potrivit documentului prezentat în urmă cu câteva zile de ministrul Muncii, propunerea este de „Creştere a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată la nivelul de 2080 de lei/lună, începând cu 1 noiembrie 2018″.

Totodată, acesta prevede introducerea unui salariu de bază minim brut pe ţară garantat la nivelul de 2350 lei/ lună pentru angajaţii pe posturi pentru care sunt necesare studii superioare.

Ce spunea Lia Olguța Vasilescu despre creșterea salariilor

Acelaşi act nenţionează şi creşterea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată la nivelul de 2350 lei/lună, pentru angajaţii cu 15 ani vechime.

Ministrul Muncii declarase anteriorcă salariul minim pe economie creşte de la 1 noiembrie anul acesta, şi nu de la 1 ianuarie 2019, cum era iniţial programat.

De asemenea, salariul minim va fi diferenţiat în funcţie de studii sau vechime: 2.080 lei salariul minim brut pe ţară şi 2.350 lei salariul minim pentru angajaţii cu studii superioare sau pentru angajaţii cu 15 ani vechime.

Citește și: Salariile, înghețate anul viitor? Ce spun Eugen Teodorovici și Călin Popescu Tăriceanu

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top