Connect with us
Cererea lui Victor Ponta de suspendare a ordinului prin care i s-a retras titlul de doctor, respinsă

Știri

Cererea lui Victor Ponta de suspendare a ordinului prin care i s-a retras titlul de doctor, respinsă

Cererea lui Victor Ponta de suspendare a ordinului prin care i s-a retras titlul de doctor a fost respinsă de Curtea de Apel București. Decizia în acest caz nu este definitivă și poate fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Citește și: Ecaterina Andronescu susţine că Ponta a plagiat

Citește și: CCR a hotârât: Legea care ar ajuta doctoratele plagiate, neconstituțională

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins, vineri, ca neîntemeiată, cererea lui Victor Ponta de suspendare a ordinului ministrului Educaţiei prin care i-a fost retras titlul de doctor. Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată în cinci zile la instanţa supremă.

Pronunţarea a fost amânată de vinerea trecută. Victor Ponta nu a fost prezent, în 21 octombrie, la Curtea de Apel Bucureşti, dar avocatul său a susţinut, în faţa instanţei, că ordinul prin care ministrul Educaţiei i-a retras titlul de doctor anulează un alt act administrativ, ordinul 5.663 din 15.12.2003, prin care lui Ponta i-a fost atribuit titlul de doctor, document care a produs efecte în circuitul civil.

Avocatul fostului premier a adăugat că un act nu poate fi revocat după 13 ani dacă a produs efecte.

„În baza acestui titlu, Victor Ponta a fost primit în rândul avocaţilor. Aşa a primit şi titlul de conferenţiar. Ministerul Educaţiei a ignorat şi dispoziţia Consiliului Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice (CNECS) din 2012, care a hotărât că nu a plagiat. CNECS era competent să analizeze sesizările şi contestaţiile privind inclusiv plagiatul. S-a dorit o sancţionare a reclamantului. Persoana petiţionară devine şi persoana care semnează pentru retragerea titlului de doctor, vorbim de dl. Mircea Dumitru”, a spus apărătorul lui Ponta.

Avocatul s-a referit şi la analiza din Baroul Bucureşti, care a suspendat o decizie privind excluderea din avocatură a lui Victor Ponta.

„În prezent, Baroul analizează excluderea reclamantului din barou şi am depus actele în acest sens. Vă rog să vedeţi ce se întâmplă cu toate hotărârile luate în calitate de avocat, vorbim de o insecuritate juridică”, a spus avocatul fostului premier, potrivit news.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top