Connect with us
Clienții băncilor din România au intrat în vizorul hackerilor. Cum vă pot goli conturile

Știri

Clienții băncilor din România au intrat în vizorul hackerilor. Cum vă pot goli conturile

Clienții celor mai mari bănci din România au intrat în vizorul kackerilor care au lansat o nouă campanie frauduloasă. Avertismentul vine din partea Bitdefender care este companie de securitate informatică. Se pare că, de data aceasta, hackerii au pus la cale o campanie de emailuri prin care le iau banii românilor.

Clienții băncilor au intrat în vizorul hackerilor

Aveți grijă la ce emailuri primiți și mai ales ce linkuri accesați. În România este activă a campanie de emailuri frauduloase care îi vizează pe clienții celor mai mari bănci din țara noastră. Dacă sunteți clienți BCR, CEC Bank, Banca Transilvania, ING, Raiffeisen Bank sau UniCredit Bank, fiți atenți la mesaje pe care le primiți.

Hackerii trimit mailuri folosindu-se de numele acestor bănci. Încearcă să îi convingă pe clienții băncilor să acceseze linkuri sau să descarce fișiere care îi lasă fără bani în cont.

Mesajul de atenționare cu privire la această campanie frauduloasă vine din partea Bitdefender care se ocupă cu securitatea informatică.

„Evitaţi să accesaţi fişiere executabile sau link-uri venite odată cu e-mail-uri suspecte de la expeditori de la care nu aşteptaţi vreun mesaj. Folosiţi o soluţie de securitate performantă capabilă să depisteze ameninţări informatice şi să blocheze instalarea acestora pe dispozitive. Folosiţi calculatorul de serviciu doar în scop profesional şi nu accesaţi de pe acesta aplicaţii sau programe în interes personal”, recomandă Bitdefender.

Concret, hackerii trimit mesaje sau e-mailuri. Mesajele pe care le trimit hackerii sunt scrise coerent și corect gramatical. Ele îndeamnă clientul băncii să-și actualizeze datele personale, să reactiveze plățile online cu cardul, să confirme o tranzacție, sau să descarce un extras de cont.

O altă metodă folosită de cei care vor să vă fure banii este prin intermediul e-mailului. Cei care le accesează se infectează automat cu amenințări informatice care permit hackerilor să urmărească traficul de date de pe dispozitiv și să afle inclusiv parolele.

În acest fel, răufăcătorii preiau efectiv controlul asupra conturilor, după care pot face transferuri de bani până când le golesc.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top