Connect with us
Cristian Boureanu condamnat la 2 ani de închisoare cu executare

Știri

Cristian Boureanu condamnat la 2 ani de închisoare cu executare

Cristian Boureanu a fost condamnat la închisoare cu executare. Boureanu a primit o pedepsă de 2 ani. Mai jos sentința.

Cristian Boureanu la închisoare. Setința

În baza art. 421 pct. 2 lit. a) Cod proc. pen., admite apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 Bucureşti, apelantul-inculpat Boureanu Cristian Alexandru şi apelantul-parte civilă Andrei Ovidiu împotriva sentinţei penale nr. 388/20.06.2018 pronunţate de Judecătoria sectorului 1 Bucureşti – Secţia I Penală. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi, rejudecând, dispune următoarele: 1.

În baza art. 257 alin.(1),(4) C.pen. rap. la art.193 alin.(2) C.pen. condamnă pe inculpatul Boureanu Cristian Alexandru, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru savârşirea infracţiunii de ultraj (persoană vătămată ……).

Polițistul lovit de Cristian Boureanu, criticat de instanță

Judecătorii explică de ce l-au condamnat pe Boureanu cu suspendare. Totul apare în motivarea făcută de instanță.

În baza art. 67 alin. 2 C.pen. interzice, cu titlu de pedeapsă complementară, pe o durată de 1 an de la data ramânerii definitive a prezentei sentinţe, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice) şi lit. b C. pen. (dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat).

În baza art. 66 alin. (1) C.pen, interzice, cu titlu de pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a, b C.pen., în condiţiile prevăzute de art. 65 alin. (1) şi (3) C. pen, pedeapsa accesorie urmând a fi executată în măsura în care pedeapsa principală devine executabilă.

În baza art. 257 alin.(1),(4) C.pen. rap. la art.206 alin. 1 C.pen. condamnă pe inculpatul Boureanu Cristian Alexandru, la pedeapsa de 9 luni închisoare pentru savârşirea infracţiunii de ultraj (persoană vătămată ……). În baza art. 67 alin. 2 C.pen. interzice, cu titlu de pedeapsă complementară, pe o durată de 1 an de la data ramânerii definitive a prezentei sentinţe, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice) şi lit. b C. pen. (dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat).

În temeiul art. 66 alin. (1) C.pen, interzice, cu titlu de pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a, b C.pen., în condiţiile prevăzute de art. 65 alin. (1) şi (3) C. pen, pedeapsa accesorie urmând a fi executată în măsura în care pedeapsa principală devine executabilă. În baza art. 38 alin. 1 C. pen. rap. la art. 39 alin. 1 lit. b) C. pen. contopeşte pedepsele aplicate prin prezenta sentinţă, aplică pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 6 luni închisoare, la care se adaugă un spor de 3 luni închisoare, inculpatul urmând să execute pedeapsa de 1 an şi 9 luni închisoare.

În baza art. 45 alin. 3 lit. a) C.pen., aplică pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice) şi lit. b C. pen. (dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat) pe o durată de 1 an.

În temeiul art. 45 alin. 5 şi alin. 3 C.pen, aplică pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice) şi lit. b C. pen. (dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat), în condiţiile prevăzute de art. 65 alin. (3) C. pen, pedeapsa accesorie urmând a fi executată în măsura în care pedeapsa principală devine executabilă.

În baza art. 91 C. pen., dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen. În baza art. 93 alin. 1 C. pen., obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucure?ti, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. (2) lit. b) C. pen., impune inculpatului să execute obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Bucure?ti sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.

În baza art. 93 alin. (3) C. pen. pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Fundaţiei pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare sau în cadrul Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti, pe o perioadă de 90 de zile, cu excepţia cazului în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. Conform art. 94 alin.(1) C.pen., pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute la art. 93 alin.(1) lit.c)-e) se comunică Serviciului de Probaţiune Bucureşti. Conform art. 94 alin.2 C.pen., supravegherea executării obligaţiei prevăzute la art.93 alin.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top