Connect with us
O fetita de 9 ani si-a salvat sora de 4 ani cu pretul vietii ei

Știri

Cutremurul din Italia: O fetita si-a salvat sora cu pretul vietii

Povestea Giuliei si Giorgiei Rinaldo, spusa sambata, in timpul funeraliilor de stat pentru victimele seismului de la Amatrice, de episcopul Giovanni D’Ercole, a impresionat o lume intreaga, devenind un simbol al tragediilor, dar si al urmelor de speranta lasate in urma de cutremur, relateaza Associated Press citat de News.ro.

Citeste si: Zi de doliu national in Italia. Bilantul provizoriu a urcat la 290 de morti, printre care si 10 romani

Citeste si: Un baietel roman a ramas orfan dupa cutremurul din Italia

Episcopul a povestit ca miercuri seara, la circa 15 ore de la seism, s-a intors la biserica din dioceza sa, din localitatea Pescara del Tronto, pentru a recupera crucifixul.

El a vazut, la numai cativa metri distanta, pompierii care sapau cu mainile goale dupa cele doua surori, in varsta de noua, respectiv patru ani.

“Cea mare, Giulia, era intinsa peste cea mai mica, Giorgia. Giulia moarta, Giorgia in viata. Erau imbratisate”, a spus preotul.

El a oficiat slujba sub crucifixul pe care l-a recuperat in acea seara, pe care l-a agatat in sala de sport transformata in capela improvizata, unde au avut loc funeraliile de stat.

Massimo Caico, pompierul care a scos fetele de sub daramaturi, a explicat ca pozitia corpului fetei mai mari se pare ca a creat o punga de aer, care i-a permis Giorgiei sa supravietuiasca.

Potrivit lui Caico, un labrador negru, Leo, a fost cel care a alertat echipele de salvare ca este cineva sub daramaturi. Pompierii au inceput sa sape si au gasit mai intai o papusa, apoi un picior de om – cel al Giuliei. Apoi au observat ca pamantul parea sa se miste “intr-un ritm care parea sa fie de respiratie”.

“Poate ca s-au imbratisat in cursul noptii sau de frica, iar trupul Giuliei a salvat-o pe Giorgia”, a spus Caico.

Sambata, cand italienii indoliati si-au luat adio de la Giulia si de la alte 34 de victime ale cutremurului, Giorgia a implinit patru ani. Ea si-a petrecut ziua de nastere la spital. Potrivit presei locale, este in stare de soc si nu mai vorbeste. Nu face decat sa doarma, sa planga si sa isi ceara papusa si mama, care a fost, la randul sau, ranita in cutremur.

Multi dintre cei care au venit sambata la funeralii i-au adus cadouri, iar presedintele italian Sergio Mattarella a vizitat-o pe micuta la spital.

Intre timp, presa italiana a publicat o scrisoare trimisa de un pompier micutei Giulia, pe care nu a reusit sa o salveze. “Buna micuto, scuze ca am ajuns prea tarziu. Din pacate deja nu mai respirai, dar vreau sa stii, de acolo de sus, ca am facut tot ce am putut pentru a va scoate afara de acolo. Buna Giulia, chiar daca nu mai cunoscut, te iubesc, Andrea”, a scris pompierul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top