Connect with us

Știri

De ce te inseli atunci cand spui ca ai pielea sensibila

Pielea sensibila este o conditie cu care multe femei considera ca se confrunta. Totusi, conform specialistilor, prea putine dintre noi cunosc cu adevarat efectele pielii sensibile. Iata explicatia!

Foarte multe femei considera ca au pielea sensibila si o trateaza ca atare. Se pare ca acest lucru agraveaza problemele pe care le-ar putea avea. Oamenii de stiinta sunt de parere ca utilizarea excesiva a machiajului si a produselor cosmetice conduc la o piele usor senzibilizata, insa in niciun caz sensibila. Caracteristicile tenului cu adevarat sensibil se regasesc la putine persoane si provin dintr-o predispozitie genetica.

Pielea sensibila in adevaratul sens al cuvantului se intalneste la persoanele care au tenul foarte deschis la culoare (in special la cei care traiesc in tarile nordice). Acestea au o pigmentare extrem de scazuta si vase de sange care se gasesc extrem de aproape de suprafata pielii, care conduc la roseata excesiva. Acest tip de piele are un strat protector mult mai subtire si astfel substantele iritante patrund mult mai rapid in straturile adanci cauzand simptome neplacute precum mancarimi, umflaturi, roseata, iritatii puternice si cosuri purulente.

Daca nu ai toate aceste simptome de mai sus, este foarte posibil ca tenul tau sa nu fie sensibil, ci usor senzibilizat de factorii externi care il agreseaza. Este extrem de important sa nu folosesti produse care contin alcool si parfum. De fapt, aceste doua ingrediente sunt foarte periculoase pentru persoanele cu pielea sensibla si pot cauza iritatii grave. Evita si lanolina, o substanta care este introdusa in numeroase creme si produse hidratante. Testeaza intotdeauna comesticele si produsele de make up inainte sa le cumperi, caci s-ar putea sa cheltui banii in zadar. Exista substante la care unele persoane sunt alergice si de aceea este mai bine sa le descoperi la timp, inainte de a avea de suferit.

Senzibilizarea usoara a pielii este un fenomen care ia ampoare in ultimii ani, spun specialistii in domeniu. Acest lucru se petrece mai ales din pricina factorilor de mediu. Totodata, tratamentele cosmetice precum peelingul chimic si laserul pot afecta straturile superioare are pielii. Stresul este si el un factor destul de agravant.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top