Connect with us
Anunț de ultimă oră de la Ludovic Orban. Ce se întâmplă cu școlile din septembrie

Educatie

Anunț de ultimă oră de la Ludovic Orban. Ce se întâmplă cu școlile din septembrie

Pandemia de coronavirus a provocat numeroase pagube în rândul oamenilor. În plus, mai multe domenii au fost afectate și au suferit modificări majore. Pe lângă economie sau turism, învățământul a fost greu pus la încercare. Astfel, școlile au fost închise, iar elevii și-au desfășurat activitatea în mediul online, ceea ce a reprezentat o mare provocare. Situația din țara noastră s-a agravat din ce în ce mai rău, iar cazurile de infectări au izbucnit în ultima perioadă, semn că pandemia nu a dispărut, ceea ce determină autoritățile să se gândească la mai multe scenarii în ceea ce privește revenirea elevilor la școală din septembrie.

Anunț de ultimă oră de la Ludovic Orban. Ce se întâmplă cu școlile din septembrie

Situația din România este din ce în ce mai dificilă. Cazurile de coronavirus s-au înmulțit semnificativ în ultima perioadă, ceea ce prevede întrebări și în cazul deschiderii școlilor în regim normal. Sunt șanse mici ca școala să înceapă în regim normal din toamnă, iar majoritatea scenariilor legate de acest aspect implică ideea de desfășurare a orelor în mediul online sau mutarea elevilor în containere sau corturi, pentru a se respecta distanțarea socială, sau mai puțin elevi în clase, ore mai scurte, plus alte limitări, sau chiar descentralizarea deciziei, pe fiecare județ și entitate în parte.

Miercuri dimineață, premierul Ludovic Orban a atins acest subiect, susținând că în această perioadă se pregătesc scenariile pentru deschiderea instituțiilor de învățământ, însă totul depinde de cum evoluează situația epidemiologică. Prim-ministrul a explica că există la momentul actual trei, patru scenarii, însă situația va fi analizată și deciziile vor fi luate treptat, chiar în funcție de zonă.

„Astăzi are loc o ședință. Se pregătesc toate scenariile în funcție de situația epidemiologică pentru deschiderea școlilor. Când vom avea suficiente elemente, le vom comunica public. Vor fi trei-patru scenarii. Se știe că nu sunt multe. Ne uităm ce se întâmplă afară. Când vom fi pregătiți, vom comunica. Dar spun încă o dată – totul depinde de evoluția epidemiei. Trebuie să facem o analiză a infrastructurii școlare. Toate tipurile de localități. Trebuie să facem evaluarea cadrelor didactice, a accesului care există.”, a declarat Orban.

Edupedu.ro a publicat scenariile propuse de Ministerul Sănătății pentru reînceperea anului școlar, din toamnă. Există 4 scenarii distincte care propun de la revenirea copiilor în condiții normale pe băncile școlilor până la efectuarea orelor 100% online.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top