Connect with us
Comandă de tablete pentru școala online din toamnă

Educatie

Comandă de tablete pentru școala online din toamnă

Școala altfel. aaMai e puțin până la deschiderea noului an școlar, dar nimeni nu știe cu exactitate cum se vor ține cursurile. Cel mai probabil, conform discuțiilor de la Minister, orele se vor face și online și în clasă. Pare simplu, dar nu e. Sunt mulți copii din România care, nu numai că nu au tabletă, dar nici n-au auzit de ea sau de ce presupune tehnologia. Ministerul Educației a comandat 250.000 de tablete pentru a permite elevilor să înceapă școala online din toamnă.

Comandă de tablete pentru școala online din toamnă

Din toamna acestui an, școala va fi diferită. Clasele vor fi împărțite în două, iar elevii vor veni la școală cu rândul, din două în două săptămâni. Din bănci sau de acasă, din fața tabletelor, cu toții vor participa la ore. Cei care închid camera vor primi automat absenţă.

De datoria profesorului ține ca fiecare elev să învețe să folosească tableta.

 „Cel mai bun scenariu va fi, dacă Ministerul Sănătăţii va face această recomandare, va fi acela în care unii elevi vor fi la școală și alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică „, a precizat Monica Anisie, Ministrul Educației.

Dacă din partea Ministerului, lucrurile par clare, pentru cealaltă baricadă totul este într-o nebuloasă. Un reprezentant al Asociației Părinților a declarat pentru Observator că nu crede în aplicabilitatea învățământului online.

Iulian Cristache a precizat că îi este greu să creadă că profesorii vor învăța, peste noapte, să prea online.

 „Mi-e greu să cred că 200 şi ceva de mii de profesori vor învăţa, peste noapte, să predea online. Sunt copii care nu au avut posibilitatea să-şi cumpere un telefon, nu ştim dacă vor putea să interacţioneze pe acea tabletă, dacă ştiu să folosească acea tabletă”, a declarat Iulian Cristache, Asociația Părinților.

Rămâne de văzut cum va fi rezolvată această situație și ce îi așteaptă pe elevi, din toamnă. În afară de varianta combinată la clasă – online, mai rămân două variante. Ori toți elevii să participe la cursuri, ca și până acum, ori toți să facă școala online.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top