Connect with us
Un județ din România vrea ca masca de protecție să devină facultativă în școli

Educatie

Un județ din România vrea ca masca de protecție să devină facultativă în școli

Școala a început la data de 14 septembrie, deși criza sanitară nu a trecut și nemilosul virus continuă să provoace victime la un nivel destul de ridicat, având în vedere că numărul infectărilor se menține pe o pantă ascendentă. Majoritatea elevilor din țară s-au reîntâlnit în bănci în urmă cu o săptămână, însă sunt nevoiți să respecte mai multe măsuri de prevenire impuse de autorități în scopul de a evita orice risc. Cu toate acestea, masca de protecție rămâne un subiect controversat, care a zdruncinat oamenii în ultima perioadă. Astfel, un județ din România cere ca această să nu mai fie obligatorie în școli.

Harghita cere ca masca de protecție să nu fie obligatorie

Școala a fost un subiect controversat încă de când autoritățile au anunțat deschiderea ei de la 14 septembrie. La fel de dur este și subiectul masca de protecție, care a scandalizat lumea întreagă. La fel se întâmplă și în județul Harghita, unde Borboly Csaba a declarat că va propune Comitetului Județean pentru Situații de Urgenta (CJSU) Harghita ca această restricție să devină facultativă la nivel local.

Borboly Csaba este președinte al Consiliului Județean Harghita din anul 2008 și candidează pentru un nou mandat la alegerile locale din 27 septembrie. Încă de la început, această restricție a provocat multe nemulțumiri în rândul oamenilor, în special printre părinți. De curând, asociaţia Pro Consumatori a trimis o scrisoare deschisă către Guvern prin care cerea obligativitatea măștii de protecție doar pentru cei de peste 12 ani, așa cum se întâmplă în mai multe țări din Europa.

Borboly Csaba susține că este inuman ca cei mici să poarte mască de protecție la școală, având în vedere că și Recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii din data de 21 august 2020 prevedea purtarea acesteia doar de cei de peste 12 ani, ca în Franţa, Germania, Marea Britanie, Italia, Belgia, Austria, Suedia, Polonia, Danemarca, Ungaria şi Bulgaria.

În plus, președintele CJH a precizat că majoritatea măștilor date spre vânzare nu sunt potrivite, deoarece nu respectă normele și pot provoca reacții negative. De altfel, acuză autoritățile că nu dau dovadă de iubire față de copii prin măsurile luate.

”Nu aţi prevăzut în Ordinul comun nr. 5487/1494/ 4 septembrie 2020 nicio excepţie de la purtarea măştii, i-aţi îmbotniţat pe toţi cei 2,5 milioane elevi, cu toate că aţi fi putut aplica acea prevedere din Legea educaţiei naţionale care permite organizarea unei clase de cel puţin 12 elevi pentru cei din învăţământul primar, în acest fel aţi fi putut elimina obligativitatea purtării măştii de protecţie măcar pentru copiii de 6 ani, în număr de 150.000. Nu s-a întâmplat acest lucru pentru că nu iubiţi copiii şi nu vă pasă de sănătatea şi viitorul acestei naţiuni,” se arată în scrisoare.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top