Connect with us
Gheorghe Pârlea a murit. Cunoscutul actor din Republica Moldova s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani.

Externe

Actorul Gheorghe Pârlea a murit. Avea 72 de ani

Actorul Gheorghe Pârlea a murit la vârsta de 72 de ani. El suferea de diabet zaharat, iar în anul 2015 i-a fost amputat un picior.

Fiica actorului a confirmat știrea pentru publika.md. Ea a spus că în ultima perioadă a vieții, Gheorghe Pârlea a petrecut acasă, unde urma tratament pentru diabet zaharat.

Colegii sunt triști de pierderea actorului.

„Prea multe vești triste! Prea dureros să ne luăm rămas bund e la colegi. A avut un rol important nu numai la Chișinău. L-am cunoscut ca un om de omenie, generos, nu avea aere de vedete. Era un om pe cât de talentat pe atât de simplu. L-am cunoscut în multe spectacole în care am avut norocul să-i fiu partener.”, a declarat Petru Hadârcă, directorul Teatrului Mihai Eminescu.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului Gheorghe Pârlea va fi depus mâine, la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla” din Chişinău. Luni, pe 6 februarie, cei care vor să-şi ia rămas bun de la marele actor o pot face la Teatrul „Luceafăru”, unde va fi adus sicriul, potrivit publika.md.

Gheorghe Pârlea suferea de diabet zaharat.

Cine a fost Gheorghe Pârlea

Gheorghe Pârlea s-a născut pe 6 mai 1944 , în satul Vărăncău din raionul Soroca, în familia lui Sofronie și a Eufrosinei Pârlea. Tatăl său era brigadier silvic, iar mama sa croitoreasă. După primii șapte ani de școală în satul natal, își continuă studiile la Școala medie nr.1 din orașul Soroca și apoi la Școala de muzică din același oraș, unde studiază pianul. Urmează un an de studii la Școala de culturalizare din Soroca, unde învață arta dramatică în clasa profesoarei Sofia Vorobiova, actriță din Sankt Petersburg, profesoară de canto fiindu-i Maria Bieșu. El a fost căsătorit şi are o fată şi un băiat.

Continue Reading
You may also like...
2 Comments

2 Comments

  1. Marius TEICU

    2017-02-05T06:42:59+02:00 at 6:42

    Oops in fotografii este defapt Horațiu Malaiele, se vede clar ca ati încurcat fotografiile .

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top