Connect with us
O avalanșă în Afganistan a spulberat cel puțin 10 vieți. În plus, alte peste 12 persoane au fost rănite și duse la spital.

Externe

Avalanșă în Afganistan: Cel puțin 10 morți și 12 răniți

O avalanșă în Afganistan a luat cel puțin 10 vieți, în timp ce alte cel puțin 12 persoane au fost rănite. Avalanșa s-a produs în sud-estul provinciei Badakhshan din Afganistan.

”Incidentul a avut loc vineri noapte în satul Barghut, districtul Mahami. Potrivit informațiilor inițiale, zece persoane au murit, printre care se află femei și copii, iar alte 12 persoane au fost rănite.”, a declarat un oficial.

Avalanșă în Afganistan- 25 de case afectate, 10 morți și cel puțin 12 răniți

Avalanșa a lovit 25 de case din zona Ghami Bala, iar 16 dintre ele au fost complet distruse.

„În zona Ghami Bala , unde a avut loc tragedia, oamenii morți, cât și cei răniți sunt scoși din zăpadă cu ajutorul localnicilor. Apoi răniții sunt transportați la un spital din districtul Mahami.”, a declarat un oficial afgan, potrivit libertatea.

”Bilanțul ar putea să se modifice în perioada următoare pentru că avalanșa a distrus de asemenea 18 case în satul îndepărtat. A fost trimisă o echipă de salvatori la fața locului pentru a oferi ajutor și asistență localnicilor.”, a mai precizat sursa citată.

Citește și: Avalanșă în Italia, după cutremure. Presă: În jur de 30 de oameni au murit

Provincia muntoasă, situată la circa 315 km nord-est de capitala Kabul, s-a confruntat cu masive căderi de zăpadă în ultimele săptămâni.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top